VB előkészületek játékosaink számára

Írta: 


Több bajor játékos számára is kulcsfontosságú hetek következnek világbajnoki szereplésük szempontjából. Az oroszországi VB-ig már csak bő két hét van hátra (jún 14. - júl 15.).

Kihívás Neuer számára

A nemzeti csapatoknak június 4-ig van idejük leadni a végleges VB keretüket. A németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw 2 barátságos mérkőzést szervez, ahol 7 müncheni is bizonyíthat: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Süle, Rudy és Müller. A Nationalelf Ausztia ellen is játszik (június 2 -Klagenfurt) felkészülési meccset, melynek David Alaba is tagja lesz. 
Mindeközben Neuer számára továbbra is kétesélyes a világbajnoki szereplés. Ma délután viszont csereként már pályára lépett a németek U20-as válogatottja ellen (a találkozó zárt kapuk mögött játszódott). "Jól érzem magam. Egy kapusnak nem szabad hezitálnia az ilyen helyzetekben." - nyilatkozta a 32 éves hálóőr. Németország utolsó felkészülési párharcát Szaúd-Arábia ellen vívja június 8-án Leverkusenben. 

Hazai meccsek Tolisso, Thiago és Lewa előtt

Játékosaink számára az első barátságos mérkőzés ma este (hétfő) 21:00-tól kezdődik, Corentin Tolisso ugyanis francia színekben lép pályára Írország ellen, A franciák emellett Olaszország (június 1 - Nice) és USA válogatottja ellen (június 9 - Lyon) is játszanak a VB szereplés előtt. 
Spanyol mezben Thiago is részt vesz felkészülési meccseken Svájc (június 3 - Villareal) ill. Tunézia (június 9) ellenfeleként.
Robert Lewandowski először utazik világbajnokságra lengyel színekben , amely előtt a piros-fehérek Chile (június  8 - Posen) és Litvánia (június 12 - Varsó)  ellen játszanak barátságos mérkőzést.
James Rodríguez számára csak egyetlen felkészülési mérkőzés ígérkezik a világesemény előtt, Egyiptom ellen (június 1 - Milan).
Habár Ausztria nem jutott ki a VB-re, Alaba válogatottja is játszik barátságos párharcot a házigazda Oroszország (május 30 - Innsbruck) ill. Brazilia (június 10 - Bécs) ellenfeleként. Az viszont még kérdés, hogy a balhátvéd tud-e játszani ezeken a meccseken, mivel jelenlgeg hátproblémákkal küzködik. 

Löw VB keretet hirdetett

Löw VB keretet hirdetett

Német válogatott keret, VB 2018 

Történelmi vereség Ausztria ellen | AUT 2-1 GER

Történelmi vereség Ausztria ellen | AUT 2-1 GER

Ausztria-Németország felkészülési mérkőzés

Bundesliga: Elméletileg hivatalos; Nagelsmann a következő szezont még lenyomja a Hoffenheimmal,...
Gronk Jun 21 - 20:12

NationalElf: Lehet, hogy nálam más ment a TV-ben, de Kroos a...
Anvil Jun 20 - 12:41

Átigazolási hírek: Boa meg egy kis zsozsó Dybaláért cserébe... hm nem is...
Véder Nagyúr Jun 20 - 10:36

Free Joomla! template by Age Themes