A Bayern új tini sztárja: Alphonso Davies

Mayer László Írta: 
A Bayern szerdán este jelentette be, hogy megszerezte a Vancouver csapatától Alphonso Daviest. A 17 éves játékos fix 14 millió euróért érkezik, amely a bónuszokkal egészen 19 millióig növekedhet - ennyit még sosem fizetett Bundesliga klub egy tinédzserért!

A balszélső januárban csatlakozik a bajorokhoz, amikor Amerikában véget ér a szezon és addigra már nagykorú lesz (november 2.-án tölti a 18-at). A Philadelphiában edzőtáborozó müncheniek Müller-Wohlfahr közbenjárásával elintézték, hogy ott átessen a szükséges orvosi vizsgálatokon és azután aláírhassa a 2023-ig szóló szerződését.
A sportigazgató, Hasan Salihamidzic így nyilatkozott a játékosról: "Alphonso Davies egy nagyon nagy tehetség. Ahhoz képest, hogy csupán 17 éves nagy ígéret a jövőre nézve."

De miért fizet a német rekordbajnok ilyen sok pénzt egy tinédzserért?

Davies Észak-Amerika legnagyobb tehetségének számít. Már 16 évesen a kanadai válogatottban varázsolt a CONCACAF-aranykupán. Akkor 4 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Az amerikai ligában pedig idáig 20 mérkőzésen három gólnál és hat előkészítésnél tart, egyébként ő az első 2000-ben született játékos, aki gólt szerzett az amerikai ligában.
A bajorok ex játékosa, Bastian Schweinsteiger jól ismeri: "Nagy lehetőség rejlik benne, kivételesen gyors és technikás. Ha keményen dolgozik, főleg a védekező feladatain is, akkor természetesen képes lesz Európában is megvetni a lábát."

A Bayern újdonsült edzője, Niko Kovac is lelkendezve nyilatkozott róla: "Fiatal, tehetséges játékos, akit számos európai klub szeretett volna megszerezni. Egy olyan játékos, aki mindenképp nagy jövő előtt áll, ha egészséges marad, illetve ha azon a fejlődésen megy keresztül, amelyet mi is és ő is vár magától."

De honnan is származik ez a srác?

A szülei, a Davies-házaspár a 300 ezer ember halálát okozó második libériai polgárháború elől menekülve elhagyják hazájukat, Ghánába menekülnek, ahol Davies 2000-ben egy menekült táborban látta meg a napvilágot. 5 évesen aztán Kanadába érkeztek menkültként, ahol 2017. június 6.-án sikeresen megszerezte az állampolgárságot.

Média

Átigazolási hírek: Ezzel nagyon nem értek egyet. Bernat: ki lett volna Alaba...
speziale May 23 - 13:08

Bundesliga: Szerintem meg húzzuk csak be minél többször...nem akarom a Juve-s...
speziale May 23 - 10:45

Edzőkérdés: @Racilaci: Én nem feltétlenül hoznám fel kontrának, hogy akkor ment...
pussybuvar May 21 - 18:15

Free Joomla! template by Age Themes