Awoudja profi szerződést kapott

Bodó Szabolcs Írta: 

A Bayern vezetősége újabb fiatal tehetséget emelet ki az akadémiájáról és hozott fel a nagyok közé: csütörtök délután az U23-as csapatban szereplő középhátvéd, Maxime Awoudja kapott három évre szóló profi szerződést, így 2021 június 30-ig írt alá Münchenben. 


De ki is az a MAXIME AWOUDJA?

Talán a hírt hallva több olvasónk is feltette magában a kérdést, hogy ki is ez a játékos, mivel eddig nem sokat hallottunk róla. Awoudja azonban igazi Bayern nevelte labdarúgó. Müncheni születésű, szülei azonban togói származásúak. Maxime 9 éves kora óta a Bayern fiataljai között rúgta a bőrt, majd a tavalyi Campus akadémia megnyitásával be is került az utánpótlás keretbe. 

Sportigazgatónk, Hasan Salihamidzic elégedetten nyilatkozott róla: "Nagyon örülünk, hogy Maxime továbbra is nálunk marad. Gyors és erős középhátvéd, aki az amatőröknél és a profikkal való edzések során is bizonyította micsoda potenciál rejlik benne."

Magaa játékos rendkívül elszánt: "Egyszerűen boldog vagyok, hogy a Bayernnél írhatom alá első profiszerződésem. Meg akarom tenni a következő lépést a karrieremben. Tudom, hogy ezért legalább olyan keményen kell dolgoznom, mint idáig."

Awoudja térdsérülés miatt egyelőre még nem csatlakozik a nagyokhoz az edzőtábor alatt,teljes felépülése a jövő héten várható. A 20 éves belső védő az előző szezonban 29 mérkőzést játszott a Bayern II-ben, ezeken 4 gólt is szerzett hátvédként. Ezenkívül volt már U19-es német válogatott is, méghozzá négy alkalommal.


Awoudja profi szerződést kapott

Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

AKTUÁLIS MECCS: Teljesen abszurd ez a hozsannázós cikk, mintha nem látott volna...
Racilaci Oct 9 - 20:03

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes