Bajnokok Ligája: Kedvező sorsolást kaptunk

Bodó Szabolcs Írta: 

Ma este a Fortuna erősen megszorította a Bayern kezét, hisz kedvenceink viszonylag verhető ellenfeleket kaptak BL csoportjukba. Sikerült elkerülni olyan nagyágyúkat is, mint a MU, a Spurs, a Roma vagy épp Pool. A Bayern tehát az E jelű kvartettbe került, a Benfica-Ajax-AEK Athén trióval együtt.

A SORSOLÁS
Két korábbi labdarugó, Kaká és Diego Forlán sorsolták ki a csoportokat: már a második kalapból is jó partit kaptun, a Benfica érkezett . A harmadik kalapból egy neves Ajax, a negyedikből pedig a Vidit kiejtő AEK Athén sorsoltatott hozzánk, így a nagycsapatok közül talán a Bayern lehet az egyik legelégedettebb.

AZ ELLENFELEKRŐL
A portugál Benficával már vannak emlékeink a BL-ből, a 2015/16-os idényben szintén kritikus pillanatban kaptuk őket, akkor a negyeddöntőkben. Ugyan megizzadtunk ellenük, de 3-2 arányban sikerült bejutni a legjobb 4 közé. 
Az amszterdami Ajax többször is összeakadt a bajorokkal (8 alkalommal) a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 14 éve, a 2004/05-ös szezonban játszottunk ellenük, akkor mindkét meccs döntettlennel zárult (2-2 és 1-1) a C csoportban. 
Az idei BL szezon talán leggyengébb erőket képviselő gárdája, az AEK Athén is hozzánk került, ami még tovább fokozza a szerencse fogalmát. Ugyan eddig egymás ellen nem játszott a két alakulat, a görögökről viszont mindenképp meg kell említeni, hogy az utolsó selejtezőkörben épp ők foszlották szét a Vidi álmait a BL-csoportkör elérésében. 

A CSOPORTOK
Halálcsoport ugyan nem alakult ki a kiscsapatok miatt, de a B jelű Barca-Spurs-Inter vagy a C jelű PSG-Napoli-Pool triók igen érdekes párharcokat hozhatnak. A címvédő Real elkapta a tavalyi elődöntős Rómát, emellett Juve-MU találkozót is rendeznek majd a H csoportban. A Bayern mellett Guardiola City-je mondhatja magát szerencsésnek a sorsolást tekintve. 
A többi német csapat közül a Dortmund elég nehéz négyest kapott el, ezzel szemben a Schalke a leggyengébb kvartettbe került, így számukra még egy továbbjutás is kinéz. Az először BL-ben szereplő Hoffenheim az F csoportba került, ahol a City és a Lyon eléggé megizzaszthatják Nagelsmann együttesét.

A csoport: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, AS Monaco, Club Brugge
B csoport: Barcelona, Tottenham, PSV, Inter Milan
C csoport: PSG, Napoli, Liverpool, Crvena Zvezda
D csoport: Lokomotiv Moszkva, Porto, Schalke, Galatasaray
E csoport: Bayern, Benfica, Ajax, AEK Athén
F csoport: Manchester City, Shakhtar Donetsk, Lyon, Hoffenheim
G csoport: Real Madrid, AS Roma, CSKA Moszkva, Viktoria Plzen
H csoport: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys

Az első csoportkör mérkőzései szeptember 18 és 19 között kerülnek megrendezésre, a Bayern pedig idegenben kezd majd az Athén vendégeként.
Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

AKTUÁLIS MECCS: Teljesen abszurd ez a hozsannázós cikk, mintha nem látott volna...
Racilaci Oct 9 - 20:03

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes