"Anno" - 1. rész

Fülöp Ákos Írta: 

Új sorozatunkban a rendszeresen megjelenő Bayern Magazin "Was passierte..." rovatából szemlézünk. Ebből kiderül, hogy sok-sok évvel ezelőtt éppen mi történt kedvenc csapatunkkal az év ugyanezen időszakában. (Első részünk a decemberi időszakra tekint vissza.)

 ... 75 éve

Mélyponton. A világháború első éve két hazai meccsel zárul a Bajor Bajnokságban. A hetek óta tartó negatív trend sajnos folytatódik: a csapat kikap a BCA Augsburgtól 3:0-ra. Ezt egy Nürnberg (akikkel rengeteg csatát vívott még a Bayern) elleni 0:0 követi.

... 50 éve
Furcsa eredmény. 1964 decembere gólgazdagon ér véget. A fiatal csapatnak sikerül 6:0 arányban elsöpörnie a Hessen Kassel csapatát. Beckenbauer és Ohlhausen mellett Gerd Müller is betalál. Négyszer! Viszont nagy meglepetésre a Bayern kiesett a Délnémet Kupa 3. köréből. A Schwaben Augsburg kihasználva a hazai pálya előnyét, valósággal lerohanja a Bayern-t. A 32. percben már 4:0-ra vezettek. Az egyoldalú csata a 80.percben jegyzett találattal ér véget - a svábok 7:3-as győzelmével.

... 25 éve
Első látogatás a stadionban. 47.000 ember előtt - akiknek jó egyharmada a még létező NDK-ból érkezett - a Bayern, amely már az eredménytől függetlenül is őszi bajnok volt, a Karsruher SC-t 4:1 arányban győzi le. Az Olimpiai Stadion eredményjelző tábláján góllövőként a csapatba visszatérő Manfred Schwabl és háromszor Roland Wohlfahrth neve szerepel.

... 10 éve
Utazás  a DFB-vel. A csapat számára december közepe óta szünetel a bajnokság. A válogatott viszont Ázsiában túrázik és Japánban legyőzi a hazaiakat 3:0 arányban. Dél-Koreától viszont 3-1-re kikap, majd Malajziát győzi le 5:1-re.


Média

teszt2
teszt a
teszt b
Poll Maker
Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

AKTUÁLIS MECCS: Teljesen abszurd ez a hozsannázós cikk, mintha nem látott volna...
Racilaci Oct 9 - 20:03

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes