Elhunyt Dettmar Cramer, az edzőlegenda

Roy Makaay Írta: 

Dettmar Cramer, a Bayern München legendás edzője 90 éves korában, csütörtökön elhunyt. Rá, a "futball tanárára" emlékezik most a klub és a német labdarúgás egyaránt.

Cramer négy német klubot irányított, a Bayern mellett az Eintracht Frankfurtot, a Bayer Leverkusent és a Hertha BSC-t. Az 1966-os angliai világbajnokságon a német szövetségi kapitány, Helmut Schön asszisztense volt Udo Lattek mellett. Kiképzőként, a német szövetség és a FIFA égisze alatt mintegy 90 országban dolgozott.

Legnagyobb sikereit a Bayernnél érte el,
többek között az ő irányítása alatt lett Európa máig meghatározó klubja a rekordbajnok.
1974-ben, a Bayern első BEK-győzelme után váltotta a kispadon Udo Latteket, és rögtön újabb két BEK-sikerhez segítette a csapatot, 1975-ben a Leeds United, 1976-ban a St. Etienne ellen. 1976-ban egy másik trófea, a Világkupa is bekerült a Bayern vitrinjébe. Egyetlen fontos címet nem sikerült bezsebelnie, a bajnokit, de így is a klub 2013-at megelőző első aranykorának meghatározó alakja volt. Érdekes momentum még, hogy őt követte a klub két magyar edzője a kispadon, Lóránt Gyula és Csernai Pál.

"Vele nem csupán egy sportembert veszítettünk. Számomra ő ennél sokkal több volt - atyai jóbarát, profi karrierem kezdeti időszakának legfontosabb alakja" - mondta róla Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság elnöke. Természetesen Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke is megemlékezett róla: "Ő volt a német labdarúgás egyik legismertebb nagykövete."
Átigazolási hírek: Az a baj, hogy szerintem ez a Bild cikk csak...
speziale Jul 18 - 11:07

Game (PC, Konzol): Huh, a Championship Manager 01-02-ben mennyit játszottam a Bayernnel :D...
kovacsszandra345 Jul 5 - 15:37

Arjen Robben: 99 óta vagyok Bayern szurkoló, sosem szurkoltam más csapatnak. Volt...
szabi90 Jul 4 - 18:53

Free Joomla! template by Age Themes