Ancelotti tökéletes mérlege a Bayern ellen

Pethő András Írta: 

A Bayern München hivatalosan is közölte, Pep Guardiola nem hosszabbíja meg müncheni szerződését, a szezon végén elhagyja a klubot. Egyúttal azt is megtudtunk, hogy Carlo Ancelotti veszi át a csapat irányítását. Régi ismerős.

Korábbi edzőinkhez hasonlóan Ancelotti is válogatott játékosból vált szakvezetővé. Játékosként és edzőként is többször magasba emelhette a BEK/BL-trófeát. Ráadásul úgy, hogy majdnem minden alkalommal a Bayern Münchenen át vezetett csapata útja a siker felé.

Ancelotti 1989-ben és 1990-ben nyerte meg játékosként a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. 1990-ben az elődöntőben a Bayernnel kerültek szembe, majd késhegyre menő küzdelemben az AC Milan jutott tovább. A felek a két 1-0-s meccset követően hosszabbításban döntötték el a továbbjutás sorsát. A müncheni meccs ráadásában mindkét csapat betalált. Minden idők egyik legjobb Milanja csak idegenben lőtt gólokkal tudta legyűrni a német bajnokot. Az Augenthaler-Aumann-Wohlfarth-féle Bayern sajnos nem nyert BEK-et, de mint itt is látszik, ettől még az a generáció is a szűk elithez tartozott. Ancelotti ezeken az 1990-es meccseken nem lépett pályára. Játékos karrierjéből
az 1989-es gólját mindenképpen látni kell.

A Reggiana, a Parma és a Juventus irányítása után 2001 és 2009 között edzőként is vezethette az AC Milant. 2003-ban és 2007-ben a BL-t is megnyerte (2005-ben a döntőben Xabi Alonsónak is köszönhetően a Liverpool meg tudta tréfálni őket) A 2002/03-as idényben az első csoportkörben csapott össze a Milan a Bayernnel. S vált Filippo Inzaghi a bajorok mumusává. Mindkét meccset 2-1-re nyerte a Milan. A Bayern csak negyedik lett a csoportban.

2006 elején a nyolcaddöntőben kaptuk ellenfélül a Milant. A hazai 1-1 még reménykedésre adhatott okot, de Milánóban 4-1-re kikapott a csapat. Hogy Pippo Inzaghi itt-ott nem állt-e lesen, 9 év távlatából nem bír jelentőséggel. Ekkor már a csapat tagja volt Philipp Lahm, aki feltehetően Carlo Ancelotti alatt is kapitány marad. És ekkor még a Bayern játékosa volt Michael Ballack, aki azon a tavaszon döntött úgy, egy olyan klubot keres magának, ahol ’esélye van megnyerni a Bajnokok Ligáját.’

Egy évvel később a negyeddöntőben futott össze Ancelotti a müncheniekkel. A milánói 2-2-t – Daniel van Buyten két góljával - hatalmas sikerként és lehetőségként éltük meg. Más idők jártak. Az Allianz Arenában azonban esélyünk se volt. A Milan a megfelelő pillanatokban betalált, egyébként pedig kontrollálta a meccset.

Legutóbb pedig a Real Madrid edzőjeként örülhetett Ancelotti a Bayern ellenében. 2014 tavaszán a BL-elődöntőjében a Real megúszta kapott gól nélkül a madridi mérkőzést, sőt még Benzema révén előnyben is utazhattak Münchenbe. Álomszerű kiindulópont, hiszen aki nem tud idegenben gólt lőni, az idegenben lőtt gólok szabálya miatt pengeélen játssza a visszavágót. És ezt a lehető legkeményebben meg is tapasztaltuk. Hiába a jó kezdés; Sergio Ramos két fejesgólja nyomban eldöntötte a párharcot, s vált a mérkőzés nagyobbik fele Cristiano Ronaldo jutalomjátékává.

Carlo Ancelotti élvezi a müncheni meccseit, a következő évtől talán már mi is élvezni fogjuk ezeket. :-)
Bajnokok Ligája: Sziasztok! Én csak 68. perctől láttam, de klasszisokkal jobb volt...
Boscolahm Sep 17 - 21:40

AKTUÁLIS MECCS: Bár még nagyon korai, mert tényleg nagyon az elején vagyunk,...
Racilaci Sep 17 - 19:01

NationalElf: Ide kell egy megfelelő hadrend és ahhoz igazítani a különböző...
FERWIN Sep 12 - 13:27

Free Joomla! template by Age Themes