Mi lett veled (20.): Thorsten Fink?

Pethő András Írta: 


Ritka az, hogy valaki németként úgy válik kultfigurává a Bayern Münchennél, hogy mellette egyetlen alkalommal sem szerepel a Nationalelfben.

Thorsten Fink közéjük tartozik. Ha úgy tetszik, ő a Bayern legújabbkori történetének legjobb nem válogatottja. 1967-ben született Dortmundban. Ifistaként három évet le is húzott a BVB-nél. De profi játékossá már a Wattenscheid illete a KSC együtteseinél vált. Utóbbinál épp elkerülte Oliver Kahnt, 1994 és 1997 között volt a badeniek játékosa.1997-ben fogadta el a Bayern ajánlatát, melynek kötelékébe tartozott egészen karrierjének 2006-os befejezéséig. Az utolsó két szezonban már az FCBII játékosaként. Mindig voltak nála jobb játékosok a belső középpályán, sosem számított az aktuális vezetőedző elsőszámú döntései közé. De ha szükség volt, az edzők bátran nyúltak hozzá. Megbízható teljesítményének is köszönhetően 7 profi szezon alatt 235 mérkőzésen léphetett pályára.

Közte az 1999-es BL-döntőben, amikor a 80. percben Lothar Matthäus helyére állhatott be. S lett tragikus figura: a United egyenlítőgólja előtt ő volt az, aki a labdába beleérve Teddy Sheringham elé juttatta a labdát. 2001-ben viszont már ő is kezébe foghatta a füles trófeát.Hogy nem vált belőle német válogatott (egy alkalommal lépett pályára a nyugat-német U21-es csapatban), az is szerepet játszhatott, hogy már 30 éves volt, amikor a Bayern játékosa lett. Teljesítménye mindenesetre biztosan nem lógott volna ki az ezredforduló Nationalelféből.

2003-ban szóba jött az, hogy a karrierjét Japánban fejezi be, végül azonban maradt a Bayernnél. Ahol a regionalliás csapat játékosa lett. 35 évesen játékosként segítette a Bayern fiatal tehetségeit, de pályára lépett még a profik között is, amikor a helyzet szükségessé tette. 2006-ban fejezte be játékos-pályafutását.

Bajnokok Ligája-győztes, Világkupa-győztes, 4-szeres német bajnok, 3-szoros kupagyőztes, 4-szeres ligakupa-győztes.

2006 óta dolgozik edzőként. Talán ő az, aki az ezredforduló aranycsapatából a legnagyobb tapasztalattal bír szakvezetőként. Dolgozott Salzburgban, majd Ingolstadtban (feljutás a 2. Ligába). 2009 és 2011 között a Basel edzőjeként két bajnokságot és egy kupát nyert. A Baselt a HSV padjáért hagyta el. Végül azonban ő sem tudott csodát tenni. Rövid időt töltött az APOEL Nikosiánál, 2015-től az Austria Wien edzője.Átigazolási hírek: Ha pedig már itt marad meg kell kapnia a lehetőséget...
szabi90 Aug 19 - 12:59

AKTUÁLIS MECCS: Most komolyan az egyenlítő 11esben mi a kérdés? Egy undorító...
Atesz12 Aug 18 - 18:56

Taktika, hadrend, felállás: 433 "Kezdjük azzal, hogy mik is az általános jellemzői ennek...
Atesz12 Aug 11 - 18:58

Free Joomla! template by Age Themes