Visszatekintő 2017 - Első rész

Szabó Sándor Írta: 
Erősen közeledik az év vége és ilyenkor - a hagyományainkhoz híven - mindig készülünk valami éves visszakintővel olvasóinknak. Idén sincs ez másképpen. Nosztalgiára fel! Pörgessük végig együtt az idei év emlékezetes bayernes pillanatait.

Kezdjük hát 2017 első felével:

Január-február-március:
A hamarosan beköszöntő 2018-hoz hasonlóan, csapatunk 2017 elején is őszi bajnokként fordult rá az esztendrőre az akkor még veretesebb Lipcse karácsonyi elverésével, így már nem is volt más dolga, csak tartani az élpozíciót. Ez, mint később kiderült, könnyedén ment Ancelotti csapatának. Az év első két hónapjában ugyan becsúszott pár gyengébb meccs és döntetlen(S04 és a Hertha ellen), a pontok azért megfelelően jöttek és február végén még egy 8:0-ás gólfesztivállal is megörvendeztettekminket a fiúk a HSV ellenében:Időközben a Német Kupában is továbbjutottunk: először egy vérszegény 1:0-t produkáltunk a Farkasok ellen, majd ismét hazai pályán egy szép 3:0-ás meccs jött a Schalke ellen -ezután már készülhettünk is az elődöntőre a BVB ellen.

De az igazi foci majd csak a BL-ben jött el - ahogy várni lehetett. A Bayern-Arsenal párharcot nagyon nagy várakozás előzte meg, hiszen az elmúlt évekhez képest erősebbnek tűnő Arsenal csapott össze a már kevésbé űrfocit játsztó Bayernnel. Az eredmény azonban lesújtóan kijózanító lett a londoniak számára, új memek is születtek a párharc 10:2-es összesítéséről:Április:
Mint minden szezonban, így 2017-ben is áprilisban jött el az igazság pillanata a kupákban. Sajnos nekünk ez az év kevés örömet tartogatott.

Az Arsenal kiverése után a Real következett a negyeddöntőben és a párosítás minden idők egyik legfelháborítóbb meccsét eredményezte.
Már a müncheni odavágón látszott, hogy idén valahogy nem vagyunk a sors kegyeltjei. Először is Lewandowski sérült volt így nem játszhatott, majd a félidő előtt Vidal hibázott büntetőt, ami valószínűleg komoly sorsfordító esemény lehetett volna, aztán a második félidőben egy elég könnyen befújt pirossal Martínezt is kiállították. (Megjegyeznénk, hogy a Real csak úgy tudott minket megverni idén, hogy ha eggyel kevesebben voltunk és ezt a feltételt a bírók rendre teljesítették is nekik)

Aztán jött az emlékezetesen gyalázatos madridi visszavágó az ámokfutó Kassaival és Casemiroval és a Rondaldo-lesgólok sorozatával:A Real későbbi BL-győzelméhez is hozzájáruló meccset számos sajtó igaz skandallumként tálalta. Kassai és csapata nemcsak 1-2 hibát vétett, hanem sorozatosan és tendenciózusan a Bayern ellen döntöttek (Casemiro pályán hagyása, Vidal jogtalan kiállítása, Ronaldo két sorsdöntő lesgóljának elengedése, nem mellesleg Lewa egyik ziccerét is visszafújták) Rummenigge többször is a csalás határát súroló "kicseszés" szót használta a történtek leírására. Nem véletlenül.

A keserű BL-kiesést a Bayern a Német Kupában próbálta jóvátenni : a sárga-feketék elleni mérkőzés remekül indult, a Bayern sokkal jobban játszott, számos helyzetet kialakított, de aztán a BVB talált két gólt és valami eltört a csapatban, a kiesést jelentő gólt Dembelé vágta a kapunkba.A vereség azért is volt különösen fájó mivel 2 héttel korábban a Bayern sima 4:1-gyel verte Tuchelék csapatát a bajnokságban.

Az árpilis azonban mégsem volt teljesen rossz, sőt! A BVB bajnoki legyőzése mellett a Bayern két 6:0-ás diadalt is produkált a hónapban. A második 6:0-ás meccsel (a Wolfsburg otthonában) nem mellesleg a bajnoki címet is bebiztosítottuk - méltó módon:
Május:

A 2016/17-es szezon utolsó hónapjára már minden fontos dolog eldőlt, a Bayern már matematikailag is bajnok volt, a BL-ből és a Német Kupából kiestünk, de még hátra volt egy fontos presztízs meccs Lipcsében. A remek színvonalú, izgalmas meccsen sokáig úgy nézett ki, hogy a lelkes ezüstérmes elveri a szezon végére kicsit megfáradt és megtört bajnokot, azonban Ancelotti csapata a végére olyan bayernes feltámadást produkált 2:4-ről hogy az elmúlt évek valószínűleg legjobb Bundesliga meccse kerekedett a dologból.  A győztes gól (4:5) a hosszabbításban esett, egy őrületesen nagy Robben-szóló után.A szezon utolsó meccsére már nem is maradt más, mint megünnepelni a bajnoki címet és méltóképpen elbúcsúztatni két nagyszerű játékost, Lahmot és Alonsot. Előbbi szó szerit élő bayernes legendaként távozhatott.
A végül 4:1-gyel záruló Freiburg elleni meccsen először Xabit majd Philippet cserélték le, természetesen hatalmas ováció közepette. Ezzel két legenda örökre elhagyta a futballpályák világát.


Ha tehát a 2017-es évre akarunk visszaemlékezni akkor inkább felejtsük el a madridi gyalázatot, és emlékezzünk arra, hogy láttuk két nagyszerű játékos utolsó lépéseit a pályán és láttuk Arjen Robben valószínűleg legendássá váló gólját a Lipcse ellen.

bucsu

Folyt. Köv. az év második felével...


Átigazolási hírek: Hát ez egy elég igénytelen cikk sajnos. :(...
pussybuvar Sep 21 - 14:53

AKTUÁLIS MECCS: Első meccs a BL-ben, kötelező győzelem volt az elvárás. Hoztuk!...
procee Sep 19 - 9:29

Bajnokok Ligája: Nekem az elég új, hogy ne lett volna jó pl....
Racilaci Sep 18 - 18:20

Free Joomla! template by Age Themes