A Tuchel-vonat elment | Uliék nagyot hibáztak (?)

Szabó Sándor Írta: 

A hétvége témája egyértelműen Tuchel lett. Mint menykőcsapás a tiszta égből, olyan váratlanul robbant be a hír, hogy az ex-dortmundi tréner bizony nem München fele tart hanem külföldre, és állítólag már meg is egyezett egy topklubbal.

Az, hogy konkrétan melyik csapatról van szó még nem bizonyos az ellentmondó hírek szerint: vagy az Arsenal vagy a PSG lesz a befutó. A Bayern számára azonban ez már nem fontos, a lényeg, hogy nem a Bayern lesz az.

A részletek
A Süddeutsche Zeitung állítólag megtudta, hogyan is próbáltuk volna megkörnyékezni Tuchelt. Az újság szerint Heynckes egy héttel ezelőtt közölte Ulival és Rummeniggével a végleges döntését, miszerint nem folytatja tovább. A 72 éves szakembernek semmi kedve még egy vagy két évet a padon tölteni és ezt állítólag félreérthetetlenül is tudtára adta barátjának, Ulinak.

Ezek után Tuchel állítólag márc. 23-án kapott üzenetet a bajor vezetőségtől, hogy tárgyalni szeretnének. Tuchel válaszolt is és elmondta, hogy szívesen beszél Uliékkal, de nem szeretne nagyobb reményeket táplálni, ugyanis már megállapodott valakivel. Állítólag ezt követően Hoeneß és Rummenigge telefonon és SMS-ben is próálkozott megváltoztatni Tuchel döntését, de már nem értek célba, az edző azt mondta, hogy már túl késő, szavát adta egy másik klubnak. Azóta pedig látjuk a híreket. Thomas ágyús lesz vagy pénzes, párizsi edző.

Hibázott a vezetőség?
A Bayerntől egyelőre még senki sem nyilatkozott Tuchel ügyében - és ugyan hivatalos bejelentés sincs még volt dortmundi edző ügyében - egyre inkább úgy tűnik, hogy az érdeklődésünk iránta valós volt, de csúnyán hoppon maradtunk.
A sztori kiszivárgása óta a német lapok javarészt arról cikkeznek, hogy hatalmasat hibázott Uli és Kalle, ugyanis túl sok időt töltöttek Heynckes győzködésével. Magyarul rossz lóra lettek, és ezen idő alatt fontos lépések nem történtek meg.  Itt már csak az a kérdés, hogy az A (Jupp) és B-terv (Tuchel) mellé csináltak-e C-tervet, és hogy annak megvalósítása vajon menynire fogja megbolygatni a kitalált startégiát, akár hosszú távra is.

Akik a kalapban maradtak
Feltételezve, hogy a Tuchelről és Juppról szóló hírek igazak, most már egyre szűkülnek a lehetőségek. Hasenhüttl és Nagelsmann még ott lehet, de őket nehéz mozdítani. Löw pedig teljes erővel a VB-re készül és biztos nem fogja megosztani figyelmét a témával. A legutóbbi pletykák főszereplője Pochettino pedig teljesen zsákba macskának tűnik, ráadásul nem beszél németül, ami az egyik fő elvárás állítólag.
Ha tényleg igaz, hogy Uliék elszámolták magukat, akkor lehet, hogy vésztervre lesz szükség. Ebben az esetben egy kisebb név, pl Nico Kovac is befuthat. Gondoljunk csak bele, ha Kalléék Juppot győzködték, akkor ott valószínűleg egy évről lett volna szó, tehát lehet, hogy a háttérben Löw-vel terveztek, de csak egy év múlva. De ez már merő spekuláció innentől ...
Átigazolási hírek: Igazatok van, kimaradt a nagy sietségben egy szó innen :...
ptg May 23 - 15:57

Bundesliga: Szerintem meg húzzuk csak be minél többször...nem akarom a Juve-s...
speziale May 23 - 10:45

Edzőkérdés: @Racilaci: Én nem feltétlenül hoznám fel kontrának, hogy akkor ment...
pussybuvar May 21 - 18:15

Free Joomla! template by Age Themes