HIVATALOS: Rudy a Schalke játékosa!

Bodó Szabolcs Írta: 

Néhány napja komoly pletykák forogtak házon belül, mely szerint Sebastian Rudy kipakol és elhagyja a bajor klubot. Ma pedig ez meg is történt. A védekező középpályás a Schalke csapatához szerződik, egy héttel az átigazolási piac zárása előtt.

Két rivális német klub, a Lipcse és a Schalke küzdött a 28 éves német játékjogáért, végül utóbbi került ki győztesen, mivel a Lipcse továbbra sem forszírozza a 25 éven felüli játékosok leigazolását. A gelsenkircheni klub a pletykák szerint kb. 16 millió eurót fizetett Rudy-ért, a játékos tehát marad a Bundesligában. 

Sebastian Rudy több, mint egy éve, tavaly nyáron (2017 augusztus 6) ingyen érkezett Münchenbe a Hoffenheim csapatától és akkor 2020-ig írt alá szerződést. Bajor mezben a tavalyi Szuperkupa döntőn debütált, a rivális Dortmund ellen. Olykor voltak is jó pillanatai a pályán, de a kevés játéklehetőség miatt végül úgy döntött, mindössze egy év elteltével elhagyja a klubot. Ráadásul úgy tűnik, Kovac sem nagyon számolt vele, hisz nem hívta be a keretbe a szezonnyitón. 

Az elmúlt idényben összesen 35 mérkőzésen játszott (25 Bundesliga, 4 Német Kupa, 1 BL és 1 Német Szuperkupa), ezeken mindössze 1 gólt szerzett a Hannover ellen (3-0), illetve 1 gólpasszt osztott ki a Leverkusen (3-1) elleni meccsen. 

A német válogatottban összesen 26 alkalommal lépett pályára,  tagja volt a tavalyi Konföderációs Kupa és az idei világbajnoki keretnek is. 

A bajorokkal Német Szuperkupát és bajnoki címet, a válogatottal Konföderációs Kupát nyert.
Átigazolási hírek: Igazatok van, kimaradt a nagy sietségben egy szó innen :...
ptg May 23 - 15:57

Bundesliga: Szerintem meg húzzuk csak be minél többször...nem akarom a Juve-s...
speziale May 23 - 10:45

Edzőkérdés: @Racilaci: Én nem feltétlenül hoznám fel kontrának, hogy akkor ment...
pussybuvar May 21 - 18:15

Free Joomla! template by Age Themes