HIVATALOS: Bernat a PSG-be igazol - kb. 14 millióért

Bodó Szabolcs Írta: 

A transzferablak zárásaként elkönyvelhettük a harmadik távozó játékost nyáron: Vidal és Rudy után ezúttal Bernat hagyta ott a müncheni klubot és kötött szerződést a PSG-vel a nyári átigazolási időszak utolsó napján. 

Bernat távozása már jó ideje a levegőben lógott, bár volt pár jó teljesítménye, a spanyol sosem tudott igazán alapember lenni a Bayern csapatában. Érezve ezt, már régóta gondolkodhatott a távozásán, amely ezen a nyáron végül meg is valósult, s a PSG játékosa lett. A párizsiak állítólag szűk 15 millió eurót fizettek a spanyol balhátvédért. Juan állítólag B terv volt a franciánál és azért esett rá a választás, mert nem sikerült megszerezniük az Atlético 33 éves játékosát,  Filipe Luist

Bernat több mint 4 éve, 2014 július 7-én szerződött a bajorokhoz, a BVB ellen elvesztett Német Szuperkupa döntőn (0-2) mutatkozott be. Már akkor is David Alaba cseréjeként érkezett Münchenbe és ezt a szerepet később sem tudta túlnőni.
A 4 müncheni szezonjában Bernat összesen 113 mérkőzésen lépett pályára (76 Bundesliga, 11 Német Kupa, 26 nemzetközi meccs), ezeken pedig 5 gólt és 10 gólpasszt szerzett. Bayern mezben négyszer lett német bajnok (2015, 2016, 2017, 2018), egyszer nyert Német Kupát (2016), kétszer pedig Német Szuperkupát (2016, 2018).

Előre sejthető távozása ellenére Bayern nem igazolt szélső hátvédet, így valószínűleg mindkét oldalon Rafinha lesz a cserejátékos Alaba és Kimmich kidőlés, pihentetése esetén.
Átigazolási hírek: Én Can-nak nagyon nem örülnék, ugyanúgy padozna, sem a Poolba...
szabi90 Oct 12 - 10:17

AKTUÁLIS MECCS: Teljesen abszurd ez a hozsannázós cikk, mintha nem látott volna...
Racilaci Oct 9 - 20:03

Bundesliga: Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi...
Racilaci Sep 23 - 11:58

Free Joomla! template by Age Themes