Az átok folytatódik

Roy Makaay Írta: 

Nagy a baj a Bayernnél, ha a sérülésekre gondolunk, és ez abból látszik a legjoban, hogy már az pozitív hír volt számunkra a HSV elleni meccs előtt, hogy ugyan hat játékosunk még mindig a maródiak listáján van, de február közepére - elvileg - mindegyikük bevethető lesz. Hát nem lesz.

Mivel a Hamburg ellen Jérome Boateng közelítőizom-sérülést szenvedett, elvileg ugyanolyat, mint Götze október elején, márpedig a középpályás a jelenlegi állás szerint négy hónapot hagy(ott) ki emiatt. Legjobb esetben is csak a végjátékra térhet tehát vissza a védelem oszlopa.

De az égvilágon semmi garancia nincsen arra, hogy a többi játékos, köztük azok, akik hamarosan visszatérhetnek, ne dőlnének ki újra és újra, ahogy azt 2013 nyara óta egyfolytában tapasztaljuk.

Nem véletlen, hogy tavaly áprilisban is írtunk már egy hasonló témájú cikket. Boateng sérülésében ráadásul az a különösen bosszantó, hogy ő éppen azon kevés játékos közé tartozott, akik ritkán dőltek ki.

Érdemes összehasonlítani a Bayern helyzetét a két legnagyobb nemzetközi riváliséval, a Barcelonával és a Real Madriddal. A cserekapusokat és azokat a peremembereket, akik bajnoki mérkőzésen egyszer sem kezdtek (és nem sérülés miatt), azokat nem vettem számításba. A képlet a következő: sérülés miatt kihagyott meccsek száma / (bajnoki mérkőzések száma X játékosok száma).

A Bayern keretét a cserekapusokat és Greent leszámítva 21 játékos alkotja, mostanáig pedig 18 bajnoki mérkőzést játszott a csapat. Ez összesen 378 potenciális pályára lépést jelent, azonban ebből 93 pályára lépés sérülés miatt meghiúsult, ami 25%-os arány. Ugyanez az arány a Real Madridnál 13%, a Barcelonánál pedig 12%.

Az egyetlen pozitívum, hogy az elmúlt nyáron ennek szellemében erősített a Bayern (Vidal, Costa, Coman), de nem kell túlragozni, hogy milyen mértékben csökkenti a Bayern esélyeit riválisaival szemben az, hogy kulcsjátékosaiból rendre minimum 4-5 fő hiányzik. Hogy ez orvosi stáb, edzési módszerek, vagy szimplán balszerencse kérdése, az már egy másik téma...

(A számításokhoz az adatokat a transfermarkt.de oldalról vettem.)


NationalElf: Azért az elég szégyen, hogy nincs játékosunk az u21-es válogatottban,...
szabi90 Jun 17 - 20:23

Átigazolási hírek: Kedves Boscolahm! Tulajdonképpen pont a csapatreszek közötti távolság jelentős csökkenése...
sandorbayern Jun 17 - 17:41

Edzőkérdés: Na jó. A fikázott csere, majd 3 perccel később Goretzka...
Racilaci Jun 11 - 16:12

Free Joomla! template by Age Themes