Kórház a Säbener közepén

Írta:  A.

Felkavaró héten vagyunk túl. Boateng hamburgi sérülése nemcsak sportszakmai szempontból jelentett mélyütést a klubnak, de hathatós sajtótámogatással igazi hidegháborús hangulat alakult ki a csapat környékén. Véget nem érő pechsorozat kiegészítve egy kis újjáéledő FC Hollywooddal? Nem a legjobb kombináció.

1. felvonás
Először a Kicker hozta hírbe Vidalt és Ribéyrt Guardiolával - nyílt konfrontációról beszámolva. Az edző sajtótájékoztatóját olvasva, pontosabban a sorok között olvasva azért kiderül, hogy valóban akadhatnak gondok, de hogy mennyire van kiszínezve a Kicker sztorija, csak találgathatunk. Pep szerint a "csapat egységes és összetart. Amit olvasnak, azt a média találta ki."

2. felvonás
A hét azonban itt nem ért véget. A Kicker után a TZ húzott lapott tizenkilencre és azzal állt elő - ismét csak a _névtelen_forrrásra hivatkozva -, hogy Boateng már sérült volt a hamburgi meccs előtt is, és így kellett játszania Pep kérésére. 'Ha már lúd, legyen kövér' alapon pedig hozzácsapták, hogy Ribérynek is túl korán kellett játszania decemberben.

A Hoffenheim elleni meccs előtt Boateng és Sammer nem győzte hangsúlyozni, hogy ez ostobaság. "Fogalmam sincs, honnan jött ez. Igen kár, hogy igaztalan dolgokkal dobálóznak (...) Az orvosi stáb elmondja a véleményét, dönt. Néha van olyan helyzet, hogy mi mondhatjuk meg, hogy játszani akarunk vagy sem. Ez így működik" - nyilatkozta Jerome, aki előreláthatólag 2,5-3 hónapig lesz betegállományban."Mi a tényekhez ragaszkodunk és csak győzni akarunk. Akkor nyugalom lesz" - tette hozzá Sammer.

3. felvonás
Hogy igazán teljes legyen a sor, röviddel a meccs előtt a BILD lépett elő, azt állítva, hogy Martínez is lesérült, ráadásul hónapokra.

Szerencsére ebben az esetben órákon belül jött a "cáfolat", legalábbis a pontosítás. A spanyol nem lesérült, hanem orvosi javaslatra, megelőzés céljából egy apró műtétet javasolnak nála (porcdarab eltávolítás). A twitterén jelezte: "Semmi komoly, de köszönöm az aggódást." Egy-két hétig azonban így is ki fog esni.

Mi pedig csak várhatjuk, hogy egyszer végre véget érjen ez a szappanopera. Bár már az is nagy eredmény lenne, ha nem eszkalálódna tovább.
AKTUÁLIS MECCS: Attól függ, hogy ki mit játszik 3 vagy 4 védős...
Racilaci Dec 10 - 13:31

Te kit igazolnál?: Az az igazság, hogy azzal, hogy a játékosok egyre fitalabban...
speziale Dec 10 - 7:31

Arjen Robben: Robben bejelentette, hogy nem hosszabbít és jövőre elhagyja a klubot....
szabi90 Dec 3 - 10:22

Free Joomla! template by Age Themes