Lewa menedzsert váltott. S már pörög is a Real-körhinta

Florentino Perez Írta:  Florentino Perez

Mint arról korábban beszámoltunk, Lewandowski a mai napon megvált régi menedzserétől, Cezary Kucharski-tól, aki 10 évig képviselte a lengyel csatár érdekeit.

A hír azért is volt érdekes mert egyesek szerint pont Kucharski volt aki folyamatosan gerjesztette a lengyel körül a realos pletykákat, míg másikszerint pedig pont azért cserélte le őt, hogy új ügynököt találjon akinek segítségével létrejöhet végre az "álomtranszfer" a Realhoz. Értelemszerűen az utóbbi futott nagyot a bulvárban.

Az új menedzser időközben már megnevezésre is került. A várakozásoknak megfelelően innentől Pini Zahavi, a sztárügynök fogja képviselni Robert érdekeit. A 74 éves szakember pl. tevékeny részt vállalt abban, hogy Neymar a PSG-be igazolt, tehát a hírnevéhez méltan tényleg a legnagyobb üzeletekben volt benne a keze.

Nem is kellett több, rögtön robbant is a már megszokott hisztéria. Egy a Real témát firtató újságíró kérdésre így válaszolt Zahavi: "A legjobb klubok akarják őt. A Real? Majd meglátjuk, egyelőre a feladatomra koncentrálok"
A mindig "jól értesült" szenzációhajhász források szerint már voltak is tárgyalások és a Galaktika 150 milliót ajánlana érte.
Nincs is ettől jobb sztori a lájk- és kattintásvadászatból élő oldalaknak. Szépen ki lehet írni, hogy Lewa Madridba fog igazolni... kb húszadjára :)  de idén még csak másodjára.

uli

S most nézzük a racionális érveket - ismét:
  • Lewa egóját senkinek sem kell bemutatni, teljesen életszerű lehet, hogy a Realba vágyik. Nem ő lenne az első zsoldos ilyen álmokkal. Ezt nem is vitatja senki.
  • A bibi egyedül ott van, hogy bő egy éve 2021-ig hosszabbított a Bayernnel, tehát min. 2020-ig Uliéknak nem sok aggódnivalójuk lenne az ügyében.
  • Az a tény, hogy Zahavi személyében egy sztármenedzsert kellett szerezni Lewának, azt jelenti, hogy nagyon kemény feladatra számít a polák, tehát ez a magától értetődő transzfer messze nem is olyan magától értetődő. S akkor még nem is beszéltünk a sztori a bajor félről.
  • Dembele és Auba szánalmas dortmundi ügyei után vezetőink és kulcsjátékosaink egymás után nyilatkozták, hogy a Bayernnél aztán senki nem zsarolhatná ki az eladását, kizárt dolog. S ebben valószínűleg a nagy Robert Lewandowski se jelentene kivételt. Nem valószínű hogy ezek után a müncheni klub hülyét csinálna magából.
  • A bajor klub továbbá nincs rászorulva a pénzre, nem úszik adósságban mint pl a Barca és világos, racionális startégiát követve nem terveznek csilliárdos összegű transzeferekbe belemenni. Más szóval nincs semmi kényszer arra, hogy komoly összeget kalapozzunk össze egy másik nagy sztárra.
  • Végül, de nem utolsó sorban érdemes a szakmai szempontokat is figyelembe venni. Jelenlegi prioritásunk ugye az, hogy a kiöregedő Robbéry helyére megfelelő kvalitású pótlást találjunk, és már ez is igen nehéz feladat. Na és erre jönne az, hogy középcsatár poszton eladjuk a világ legjobbját, újabb klasszis hiányposztot generálva a csapatban- magyarul tökön lőve magunkat.
  • A presztízsveszteségről nem is szólva, amit olyan büszke emberek mint Uli vagy Kalle nyilván szívesen elszenvednének.

Igen tudjuk, a fentebb felsorolt racionális érvek nem olyan érdekesek, és nem is hoznak annyi kattintást (reklámbevételt), mint kiírni, hogy Lewa a Realba igazol, de mi nem is szorulunk rá ;)

lewa1Átigazolási hírek: Ha pedig már itt marad meg kell kapnia a lehetőséget...
szabi90 Aug 19 - 12:59

AKTUÁLIS MECCS: Most komolyan az egyenlítő 11esben mi a kérdés? Egy undorító...
Atesz12 Aug 18 - 18:56

Taktika, hadrend, felállás: 433 "Kezdjük azzal, hogy mik is az általános jellemzői ennek...
Atesz12 Aug 11 - 18:58

Free Joomla! template by Age Themes