×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  vasárnap, 17 július 2016 20:53

  Megváltoztatva megőrizni

  Written by
  Sajnos úgy t űnik, a Bayern Münnchent sújtó sérülések az új szezonban sem hagynak alább. Douglas Costa illetve Jerome Boateng után Arjen Robben is megsérült. Nyomban az első felkészülési mérkőzésen. Szélsőnk legalább hat hetet fog kihagyni.

  Robben sérülése a lehető legszélső ségesebb indulatokat váltotta ki. Voltak, akik azonnali eladását sürgették. Voltak, akik a fizetésének radikális csökkentését követelték. De felmerült olyan gondolat, miszerint az élfutballban lévő sérülések egy része kamu és a játékosok így akarják kihúzni magukat a munka alól. Néhány dolgot érdemes végiggondolni Robben legújabb, a Transfermarkt adatbázisa alapján 18. – 10 napnál hosszabb – itteni sérülése kapcsán.

  1. Arjen Robben hozzájárulása felbecsülhetetlen abban, hogy a klub az elő évtized szürkesége után ma a szű k európai elit tagja. Robben mező nyteljesítménye és góljai alapján is a jelen - talán minden idők legjobb - Bayernjének egyik húzóembere. Még úgyis, hogy 7 itteni idényének mindegyikében volt legalább egy hosszú sérülése és gyakorlatilag a meccsek felét ki kellett hagynia.

  2. Robben a klub minden segítségét és türelemét megérdemli: ha még 100-szor szorul rá és akar felépülni az újabb sérülésekbő l, akkor 100-szor. Münchenben egyébként is szeretnek hálásak lenni a jó teljesítményért, de ezen felül az embert is látják: Holger Badstuber és Thiago Alcantara mizériáinak kezelése elegend ő bizonyítékul szolgálnak.

  3. Legkésőbb a 2015-ös Barcelona elleni BL-párharcig mindenkinek tisztába kellett jönnie azzal, hogy a 30 év fölötti, sérülékeny játékosainkról (Robbery + Schweinsteiger) a hangsúlyt át kell helyezni. Generációt kell váltani.

  4. A vezetőség 2015 nyarán már ennek megfelel ő en kezdett igazolásokba. Érkezett Douglas Costa, Kingsley Coman (egyel ő re kölcsönben) illetve Arturo Vidal is. Első idényükben mindhárman igazolták rátermettségüket a feladatra.

  5. A csapat pedig az elő évben megmutatta, hogy már Robbéry (és Basti) nélkül is képes élfutballt játszani. S ő t, egy kicsit nagyobb koncentráltsággal akár több is lehetett volna a hazai duplázásnál.

  6. A legbölcsebb talán, ha nem abban gondolkodunk, mennyit veszít a csapat, ha nincs Robben vagy Ribéry a pályán. Hanem eleve már a fiatalokban gondolkodunk, amihez kapcsolódóan, amennyiben Robben vagy Ribéry játékra kész, az plusz hozadékot jelent.

  Gyógyulj meg hamar, Arjen! Várunk vissza!

  Hírek