×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2140

  péntek, 17 március 2017 19:06

  A fekete bestia ismét lecsap(?)

  Written by

  A negyeddöntőben már nem lehetett könnyű sorsolást kapni. De mi még a nehezek között is a legnehezebbet kaptuk.

  Elég hamar biztossá vált, hogy csúcsrangadót kell majd játszanunk az elődöntőért. Aztán robbant a bomba: a Real Madrid jön szembe az úton.

  Sajnos tavaly hiába borult fel az Atletico ellen a pálya, hiába az 54 kapura lövés, nem kaptuk meg a lehetőséget, hogy a döntőben vágjuk vissza Ramoséknak a legutóbbi fájó vereségért. Idén sem jön majd össze az az álomdöntő, amiért annyira könyörgünk már jó ideje mindkét oldalon. Történelmi visszatekintő.   Viszont nem is az elődöntőben találkoznak felek. Egyikük be sem fog jutni. Ez azért érdekes, mert a Real 2011, míg a Bayern 2012 óta folyamatos résztvevője volt az elődöntőknek. A Barcelona néhol nem, de ez a két csapat mindig.

  A Real Madridnak 11-szeres BEK (BL)-győztesként persze minden oka megvan arra, hogy magabiztosan menjen bele a párharcba. Még akkor is, ha a futballt, amivel BL-t nyertek, mi annyira nem is kedveljük. A Bayern azonban nekik is különleges ellenfél.

  „La bestia negra” – A fekete bestia néven illetik a Bayernt Madridban. Ez nem gúny kérdése. A spanyol kultúrkörben ezt a jelzőt arra a csapatra aggatják, aki ellen egyszerűen képtelenség nyerni. Mi mumusnak hívnánk az ilyet. Persze időközben a Real Madrid több alkalommal legyőzött minket, legutóbb elég csúnyán bele is szaladtunk a késbe. De a Bayernnek még mindig pozitív a mérlege velük szemben. A két csapat eddigi 22 mérkőzéséből 12-szer mi nyertünk, 8-szor ők, 2 meccs végződött döntetlennel. Andy Brehme: A legjobb meccsem

  10 kieséses párharcot vívtak eddig a felek: ebből hatszor mi jöttünk ki győztesként. A fennmaradó két mérkőzés az 1999/2000-es szezon második csoportkörében zajlott. Egy bő hét leforgása alatt 8 gólt rámoltunk be nekik: 4-2 Madridban és 4-1 Münchenben.

  A 2014-es két mérkőzés persze elhomályosítja az összmérleget, akárcsak az, hogy a Real időközben kétszer megnyerte a BL-t. Így elszámolnivalónk elsősorban nekünk van. De Carlo Ancelottinak is, akinek 2015-ben kényszerűségből kellett távoznia Madridból. Elég méltatlanul bántak el vele szemben. És sajnos – ha egy újabb edzőváltás árán is – ennek ellenére mégis megnyerték újra a BL-t.

  https://www.youtube.com/watch?v=pN0uXUFqXf0

  Ugyan van rá ellenpélda (2007 Real elleni nyolcaddöntő), de nekünk általában jobban fekszik az, ha hazai pályán kezdünk. A saját játékunkat érvényesítve általában elérünk otthon egy olyan eredményt, ami elegendő a második meccsre. Ahol ráadásul az idegenbeli gólokkal való számolgatás az idegenbeli csapatnak kedvez az adok-kapokban. Ezzel szemben például 2014-ben az elbaltázott első mérkőzést követően, amikor Madridban nem sikerült gólt lőni, úgy kellett volna érvényesíteni a játékunkat hazai pályán, hogy közben nem igen szabad gólt kapnunk.

  Így hiába esett neki ellenfelének a Bayern úgy, ahogyan azt szeretjük és ahogyan remélhetőleg áprilisban is látni fogjuk. A két pontrúgásból bekapott góllal nagyon hamar véget ért a játék. Münchenben egyébként 11 mérkőzésen 9 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk a Real Madrid ellen. Szinte makulátlan. Ha meg mindenképpen el kellett szenvedni azt az egy vereséget, akkor Carlo Ancelottitól igazán nem sajnáljuk. :) Meg tőle már előtte is megszoktuk. :)  De ha már így alakult, akkor kérjük őt, hogy szakítsuk már meg ezt a fránya spanyol-átkot. Az előjelek mindenesetre jók. Eddig is alkalmasak voltunk a nagy siker újrázására, az Ancelotti – Zidane párharcban is inkább utóbbi az, akire a bizonyítási nyomás nehezedik. Most mi vagyunk a kihívók, ami valljuk be, jobban is áll nekünk a nemzetközi színtéren. Ráadásul mióta Ancelotti lemondott a 4-3-3-ról /és a széljáték átalakításáról / és amióta visszatért a Robbery-páros, a csapat ismét a jól megszokott domináns, látványos arcát mutatja. Ahogyan azt mi szeretjük.


  Hírek