×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 65

  szerda, 13 március 2019 11:46

  Ma megismerhetjük Kovac valódi lapjait | FCB - Liverpool

  Written by


  A Liverpool-Bayern nyolcaddöntő első meccsén látott bajor játék valószínűleg nemcsak a világot lepte meg, hanem a csapat saját szurkolóit is.

  Az elmúlt sikerévekben hozzászokhattunk a domináns játékhoz(még Carlonál is), ahhoz hogy kontroll alatt tartjuk a meccset és a labdát, de ahhoz mindenképp, hogy nem a védekezésre tesszük az elsődleges szerepet. Kovac érkeztével tudható volt, hogy egy eltérő, konzervatívabb edzői látásmód érkezik Münchenbe, de a csapat abszolút ereje a bajnokságban eddig nem igazán kényszerítette rá arra, hogy reaktív focit játszasson a Bayernnel.

  Ennek a korszaknak azonban vége lett a liverpooli odvágóval, a fiatalabb szurkolóink talán még soha nem is láthatták ilyen felfogásban játszani a csapatot. Az már egy másik kérdés, hogy kinek mennyire jön be ez a stílus, mennyire sajátja ez a Bayernnek, mindenesetre a konzervatívabb felfogás meghozta a tőle elvárható eredményt: nem szállt el a remény egy liverpooli vereség miatt (bár nem feltétlenül vagyunk előnyös pozícióban - mivel egy döntetlen Kloppéknak kedvezne)

  Most kiderül
  Az igazán érdekes kérdésre: arra, hogy Kovac hogyan képzeli el a jövő Bayernjének karakterisztikáját, stílusát - ami a nagy meccseken fog igazán megmutatkozni - azonban csak a szerdai visszavágón kaphatunk választ.
  Két opció körvonalazódik:

  Az első, hogy Niko nem tervezi markánsan megváltoztatni a Bayern-DNS-t, aminek alapja a támadó foci, csak a szituációfüggően adaptálódik a másik csapathoz, ha a szükség úgy kívánja. Ezt láttuk Liverpoolban, ahol a rossz forma, a magabiztosság hiánya és az ellenfél retteget támadótriója miatt inkább az enyhe buszozás mellett tette le a garast. Viszont hazai pályán ismét a klasszikus bajor játékkal rukkolna elő, dominálni a játékot, lehetőleg minél kevesebbszer átadva a labdát - féleg úgy, hogy az elmúlt 2 hétben ismét önbizalomtól duzzad a csapat.

  Ez a választás taktikailag is megállná a helyét, mivel a Liverpool  a középpályán tűnik a leggyengébbnek, főleg most hogy Keita sem játszhat. Az OLSCH-s kolléga gondolataiból kiindulva, ha egy ütős középpályás fölénnyel sikerülne elszigetelni a Pool tármadó hármasát és megoldani az őrzésüket, akkor a Bayernnek ez akár nyerő pont is lehet. A Sala-Firmino-Mané hármas őrzése azonban még így is kritikus lehet, nem olyan könnyű megvalósítani mint leírni. A várható versenyfutás miatt, mi azért arra tippelnénk, hogy Süle mindenképp helyett fog kapni mint leggyorsabb belső bekkünk. Másik oldalról viszont Kimmich hiánya akár sorsdöntő is lehet, Rafina nagy hibaszázaléka miatt.

  A másik út, amit Kovac választhat, hogy kicsit mélyebben belenyúl az eddig bayernes felfogásba és stílusba és megpróbálja elmozdítani azt a "zidane-i iskola" felé, kevésbé szép nevén a "célfutball" irányába. Ahhoz, hogy hazai pályán is ezt játszassa, kell egy kis tökösség. Ebben az esetben ismét egy megfontolt Bayernt láthatnánk az angolok ellen, visszazáró szélsőkkel, egy taktikai sakkpartival ahol türelmesen kivárjuk azt az 1-2 lehetőséget, ami adódik. Nyilván többet fog támadni a csapat mint az első meccsen, de egyértelműen érezni fogjuk ha Lewandowskiék nem a megszokott módon, izomból akarják majd lenyomni Kloppékat.


  Akárhogy is alakul a meccs képe, a Bayern-Liverpool meccs tökéletes lehetőséget ad majd nekünk betekinteni Niko Kovac valódi lapjaiba.

  Hírek