×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 2676

  szerda, 21 december 2016 16:51

  Jön a szezon (meglepetés)rangadója

  Written by
  Talán év elején nem hittük volna, hogy a Lipcse elleni meccs lesz a szezon rangadója. Mindenki azt várta, hogyan fogja a Dortmund, a Schalke, a Leverkusen, a Wolfsburg és a Gladbach megnehezíteni a Bayern dolgát, illetve lesz-e egyáltalán olyan csapat, akik akadályt fognak jelenteni az újabb bajnoki cím felé. Ezalatt ezt a szerepet olyan nem várt klubok töltik be, mint a Hoffenheim, a Köln, a Frankfurt, és ezek mellett legnagyobb meglepetésként a Lipcse is. 

  Külön pikantériája lesz a meccsnek, hogy az újonc feljútó ellen fogjuk játszani a szezon utolsó meccsét is. 2014-ben Spanyolországban fordult elő az a futball szerelmeseinek kedvező esemény, hogy az utolsó fordulóban a két még bajnoki címre esélyes csapat játszotta egymás ellen a szezonzárót, az akkor még szinte meglepetésként berobbanó Atletico, és a Barcelona. Ez akár idén a Bundesligában is megtörténhet, hiszen a Bayern most nem nyújt annyira egyenletes teljesítményt, mint az elmúlt években, és a Lipcse személyében is régen látunk ilyen kiegyensúlyozott másodikat.

  Pedig önmagában erre a teljesítményre semmi sem predesztinálná őket. Hiába a sok pénz, amiért Németországban gyűlölik is őket rendesen: a keretük mélysége és minősége alapján ennek a csapatnak nem a bajnoki címért kellene küzdenie. Selke, Werner, Compper, Gulácsi, Papadopulos, Forsberg, Poulsen, Sabitzer: mind szupertehetségek, és a jövő futballjának meghatározó alakjai, de jelen pillanatban senki sem számít közülük akkora névnek, mint amilyenek az elmúlt évek bajnokesélyes csapatainak húzóemberei. Ha az egyéni képességeket hasonlítanánk össze, egy Lewandowski, egy Robben vagy egy Costa természetesen más szintet képvisel. És bár a többség a Bayernt tartja esélyesnek, azonban szinte senki sem számít könnyű meccsre.

  Ha megnézzük a szezon eddigi eredményeit, a Bayernnek nagyon jól ment a nagy nevekkel rendelkező csapatokkal szemben: mind a Leverkusen, a Wolfsburg, a Schalke és a Gladbach és a Hertha ellen nyújtotta a csapat a szezon legjobb teljesítményét, ez alól talán csak a Dortmund erősíti kivételként a szabályt. Ezzel szemben idén a tabella elejét meglepetésre elfoglaló csapatok, mint a Hoffenheim, a Köln, a Frankfurt nemcsak, hogy megizzasztották, hanem még pontot is raboltak a Bayerntől. A Lipcse a legjobb meccseit a nagy csapatok ellen játszotta, azokkal szemben, akik ellen a nagy számú németországi ellentábor a legjobban várta a "bikák" bukását.

  Mi jelenthet jót mégis ezen a meccsen? Mind a nyilatkozatok, mind az elmúlt meccsek alapján egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Lipcse tetszetős szép focit akar játszani a Bayern ellen, mint  azt tette minden más csapattal, még a Dortmunddal szemben is. Abban az esetben, ha a a münchenieknek sikerül a letámadással szemben helytállniuk,  akkor rendre szép, impozáns támadásépítéskre van lehetőség. Sokkal nagyobb nehézséget szokott jelenteni, amikor az elllenfelek 30 méterre a kapujuktól védekezik végig a meccset.

  Hogy ez így is fog alakulni? Hamarosan kiderül, mindenesetre ez a meccs egészen más színt adhat az egész eddigi félszezonnak. Ha győzelemmel zárna a Bayern, összeségében sikerülne egy nagyon erős és szoros Bundesligában három pontnyi előnnyel fordulni a tavaszra, ami semmiképpen sem rossz helyzet. Egy esetleges vereség viszont három pontos hátrányt jelentene, ami nagy nyomást helyezne a csapatunkra, tekintve, milyen nagy eséllyel nyerik a a bajnokságot az őszi bajnokok. Ha pedig a két csapat kibekkelné ezt a meccset és megelégedne az 1-1 ponttal: akkor tavasszal kezdődne minden előlről, és minden adott lenne egy nagyon szoros és izgalmas versenyfutásra a két csapat között.

  A meccs 20:00 órakor kezdődik, az Eurosport 2 élőben közvetíti.

  Hírek