×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 1570

  szerda, 25 január 2017 17:00

  Kicker: Félévi bizonyítványosztás

  Written by

  Az előző fordulóval elérkeztünk a Bundesliga idei szezonjának félidejéhez, így érdemes lehet áttekinteni, milyen osztályzatok kerültek eddig a bizonyítványokba. A mértékadó Kicker számait vesszük sorra, ahol az egyes a legjobb, az ötös a legrosszabb érdemjegy.

  Az egész bajnokság legjobbja eszerint a kölni Timo Horn lett (2,44). A fiatal német kapus csapata összesen 15 gólt kapott ősszel, ebből Horn hetet, ugyanis mindössze kilenc bajnokin lépett pályára sérülés miatt. Őt a dortmundi Dembelé követi a második helyen (2,54), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Hertha hálóőre, Jarstein állhatott fel (2,56). 

  A legjobb tizenöt játékos közé a Bayernből Lahm (5.), Ribéry (7.), Robben (8.), Lewandowski (9.) és Thiago (12.) került be, de a nyártól már Münchenben szereplő Rudy (15.) is megtalálható a listán.
  Nézzük meg posztonként, ki volt a legjobb! A kapusoknál logikusan kikövetkeztethető, hogy a kölni Horn, Neuer a leverkuseni Lenoval holtversenyben a 6. helyen zárt. A védők között nem volt jobb Lahmnál, a lipcsei Orbant előzte meg, de Hummels is odaért a 4. pozícióba, ráadásul ő első lett a belső védők rangsorában. Boateng sajnos hatalmasat esett, még a listán sincs.

  kicker abwehr1

  Ami a középpályásokat illeti, a dortmundi Dembelé mögött a lipcsei Keita zárt, utánuk következik a sorban Ribéry és Robben. A Bayern harmadik legjobb középpályása pedig Thiago lett, aki talán feljebb is kerülhetett volna a tejesítménye alapján, de támadó szélső középpályások mellett ez azért érthető. Érdekesség, hogy a 10. helyre még Costa is befért.

  kicker mf

  A csatároknál Lewandowski zárt az élen, megelőzve a Bayern-nevelés Wagnert a Hoffenheimtől, és a góllövőlistát pillanatnyilag vezető dortmundi Aubameyangot. Ez azért kicsit meglepő lehet, de ne feledjük, a Kicker a meccsek osztályzatai alapján állította fel a sorrendet, és nem benyomások alapján. Robert érezhetően kiegyensúlyozottab volt, mint a dortmundiak csatárásza.

  kicker sturm

  Csapatszinten összesen tizenhárman játszottak a Bayernből annyi játékpercet, hogy a Kicker értékelje őket, közülük öten zártak közepesnél (3) rosszabb osztályzattal: sorrendben Martínez (3,13), Vidal (3,30), Alaba (3,46), Müller (3,58) és Alonso (3,90). Utóbbi két játékos komoly teljesítményromlást szenvedett el az ősszel, az előző szezonban ugyanis ők ketten a csapat második és harmadik legjobb osztályzatával dicsekedhettek.

  Az összesített eredményeket tekintve egyébként az újonc RB Leipzig zárt az élen (3,05), de a Bayern szorosan ott van a második helyen (3,09), megelőzve a Hoffenheim együttesét (3,11). A Dortmund jelenleg ötödik a sorban (3,30).

  A teljes ranglista itt tekinthető meg.  Hírek