Müller: Nem jó az utánpótlás-munkánk

Forditotta: 

Mióta a Müller-Badstuber-Alaba hármas felkerült a profik közé, egyetlen sajátnevelésű játékosunknak sem sikerült megvetnie lábát a csapatban.

Valami nem működik megfelelően a Bayern utánpótlásával kapcsolatban. Ezt a klubnál is nyíltan kezelik. Thomas Müller egy friss interjúban is beszélt erről: "Az utánpótlásban nem dolgoztunk jól, mindannyiunknak tennünk kéne a megoldásért. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a következő öt évben is úgy járjunk el, mint az előző ötben." Korábbi sajátnevelésű játékosunk, Markus Babbel bő egy héttel ezelőtt bírálta élesen a Bayern utánpótlását.

Müller maga is érti, hogy a máshonnan érkező játékosok extra törődést igényelnek azokkal szemben, akik már a csapat tagjai: "Egy kívülről érkező játékost körbe kell hízelegni. Muszáj olyat ajánlanod, amiért eligazol hozzád. Ez más szakmáknál is így van, Külső embereket is hoznak a céghez, akiket az elején másképpen kezelnek. Teljesen normális, hogy a saját játékosodat az elején valamelyest kisebbre tartod." /Müller ennek kapcsán arra is gondolhat, hogy egy sajátnevelésű játékos sok esetben lényegesen kevesebbet keres annál, mint akit Európa összes többi élcsapatával szemben kell meggyőzni arról, hogy Münchent válassza./

Támadónk persze nem tart attól, hogy a hozzá hasonló játékosok kivesznének a futballból: "Kevesebb német fiatal jön fel az utánpótlásból. Ezért jobban odafigyelünk erre a játékos-típusra. Az ilyet nem akarjuk elveszíteni. Senki sem akarja, hogy a Bayernben már ne legyenek ilyen játékosok."

Érdekesség, hogy a freiburgi meccsen 29,5 volt a kezdő átlagéletkora. Carlo Ancelotti számára ez nem újdonság, 2003-ban 29-es, 2007-ben pedig 31,5-es átlagéletkorú kezdővel nyert BL-t a Milan.

Error: No articles to display

NationalElf: Én is így gondolom, nem a név számít! (Müllernek...
dani15 Jun 28 - 19:51

Kingsley Coman: Hát, ez semmiféleképpen nem tesz jót Comannak, főleg nem ami...
procee Jun 28 - 11:28

Átigazolási hírek: Mateu Morey, a Barcelona B 17 éves jobbhátvédje nálunk folytatja...
procee Jun 28 - 10:11

Free Joomla! template by Age Themes