"A Bayern egyszeri lehetőség az életben"

Forditotta: 

Niklas Süle 21 évesen már majdnem 100 alkalommal lépett pályára a Bundesligában. A Hoffenheim húzóemberére nemcsak Jogi Löw szövetségi kapitány, hanem a Bayern vezetői is hamar felfigyeltek.

Nem is sajnáltak kiadni érte 20 millió Eurót. A 195 centis belső védőnek minden oka megvan arra, hogy bizakodva érkezzen Münchenbe: „Nem igazoltam volna hozzájuk, ha nem lennék biztos abban, hogy játszani és érvényesülni fogok” –nyilatkozta a Bildnek.

Szerinte talán könnyebbséget jelent a Bayern abból a szempontból, hogy ők lényegesen több mérkőzést játszanak egy-egy szezonban, emiatt sem aggódik az őt féltő szavak miatt: „A Bayern sok mérkőzést játszik. Nem számít, mások mit gondolnak vagy mondanak. Csak az, hogyan éreznek a barátaim és a családom. A Bayern egy egyszeri alkalom az életben. Egyértelműen egy álom, hogy Münchenbe igazolhatok.”Süle persze maga is tudja, hogy még sok mindenben kell fejlődnie: „Azon vagyok, hogy folyamatosan új szintre lépjek. Idén már többször is gólhelyzetbe kerültem. Az én magasságommal több gólt kéne elérnem. Egyelőre relatíve rosszul fejelek a támadásoknál.”

A hórihorgas védő egy másik rossz szokásáról is nyíltan beszélt a Bildnek: korábban megszállottja volt a különböző gyorskajáknak. „Minden nap ilyet ettem, ma már csak kétszer egy héten. Jól is érzem magam a pályán. A cukros üdítőket a legnehezebb elhagyni. Szívesen iszom a Spezi üdítőt. Amint átállok vízre, 2-3 kilóval kevesebbet nyomok.”

Szüksége is lesz Sülnek arra, hogy fejlődését fent tudja tartani. A Bayernnél a Nationalelf két fix belső védőjével kell majd megküzdenie. Mellettük pedig Javi Martínez és várhatóan Holger Badstuber is játékra készen áll majd Ancelotti mester előtt. (Benatia minden bizonnyal már nem tér vissza Münchenbe.)

Hogy a Bayernnek szüksége van egy ilyen kaliberű játékosra is, mint Süle, mi sem bizonyítja jobban, hogy Jerome Boateng az elmúlt 1 évben háromszor is hosszú sérülést szenvedett. Az elmúlt egy évben mindössze 9 bajnokin lépett pályára. Várhatóan következő héttől ismét csatasorba áll.
Booking.com

Error: No articles to display

AKTUÁLIS MECCS: Robben abbahagyta az edzést, remélem ha megsérült csak 1-2 hetet...
Bayern90 Aug 19 - 11:42

Átigazolási hírek: Az viszont nem pletyka már, hogy a PSG eladni kívánkozik....
Gronk Aug 18 - 18:24

Bundesliga: Idén remélem már lesz valami izgalom az első helyért. A...
akos89 Aug 17 - 19:07

Free Joomla! template by Age Themes