Breitner távozik a klubtól

Forditotta: 

Az Arsenal elleni visszavágó előtt jelentették be, hogy Paul Breitner egy időre távozik a klubtól.

Paul Breitner két időszakban, a 70-es, majd a 80-as években volt a Bayern München alapembere. A most 65 éves klublegenda az elmúlt években a klub hírnevének nemzetközi népszerűsítésért dolgozott. A globalizált világban fontos, hogy a futballklubok, mint márkanevek is megjelenjenek a piacon. (Előtte a játékos-megfigyelők vezetője volt.)

Mint a márkanév nagykövete, Breitner az egész világot beutazta, a kisebb gyermektornáktól elkezdve a futballvilág krémjének találkozóiig minden fronton helytállt. 2012-ben ő volt a hazai BL-döntő nagykövete is. Mind a 2012-es, mind 2013-as döntőben ő vihette be a pályára a BL-trófeát.

„Március végén felbontom a szerződésem. Meggyőződésem, hogy ez a megfelelő lépés. Tíz éven át teljes koncentrációval és örömmel végeztem a munkámat. Itt az idő a staféta továbbadására.” Breitner egy kínai és szingapúri úttal búcsúzik posztjáról.

Az már korábban biztossá vált, hogy a feladatának oroszlánrészét három másik korábbi klasszis, Hasan Salihamidzic, Bixente Lizarazu és Giovane Elber veszi majd át. Nekik kell gondoskodniuk arról, hogy a Bayernt, mint márkanevet egyre nagyobb értékre taksálják az üzleti világban. Illetve Európán kívül is egyre több fiatal ismerje és szeresse meg a Bayern futballját.Paul Breitnert pedig egy megszokottabb szerepben láthatjuk majd viszont. Már játékosként is a fenegyerekek közé tartozott, aki sosem fogta vissza véleményét, legyen az szakmai vagy éppen politikai (egykoron a maoizmushoz vonzódott). Játékosként úgy tudott éveken át világklasszis teljesítményt nyújtani, hogy mellette eléggé kicsapongó életet élt. A Bayern (és persze minden más munkaadó is) a munkatársaitól elvárja, hogy diplomatikusan nyilatkozzon. A jövőben újra szembejöhetnek velünk Breitner vitriolos megjegyzései: „100%-ig Paul Breitner leszek a jövőben. De 100%-ig Bayern-szurkoló maradok.”

Error: No articles to display

AKTUÁLIS MECCS: 4:0 az nem ua. 3:2..... legyen igazad.....akkoriba azonban jobbam hittem.a...
lahm Jul 22 - 19:04

Te kit igazolnál?: Az idei idényre a támadószélekre, itt lesznek a már nem...
Kontár Béla Jul 22 - 11:13

Átigazolási hírek: Jó hír Gnabry kölcsön adása, jó döntés született.
Kontár Béla Jul 20 - 18:35

Free Joomla! template by Age Themes