Kimmich nem elégedett a helyzetével

Forditotta: 

A tavaszba fordulva ismét a domináns arcát mutatja csapatunk. Az eredmények mellett végre szép futballnak is örülhetünk.

Nehéz azonban úgy irányítani egy csapatot, hogy minden tagjának egyformán jó legyen. Egy hosszú szezon végére előtörhet az elégedetlenség is. Az utóbbi időben Douglas Costa kétszer is meglepte a közvéleményt azzal, hogy távozását pedzegette. A klubvezetés szerint a brazil labdaművész így akar jobb szerződést kicsikarni.Vannak azonban olyanok is, akik csak ritkábban kapnak lehetőséget a bizonyításra. Közéjük tartozik Joshua Kimmich is. A fiatal német játékos a 2016-os naptári év nagy felfedezettje volt. Tavaly tavasszal belső védőként alkotott maradandót; nyáron az Európa-bajnokságon jobbhátvédként a Nationalelf húzóemberéé lépett elő. Ősszel pedig középpályásként lőtte a gólokat. Idén márciusra azonban szinte teljesen kiszorult a kezdőcsapatból.

„Az edző tudja, hogy védekező középpályásként és a jobbhátvédként is tudok játszani – és még belső védőként is. Sok opciója van arra, hogy játszathasson engem. Nem vagyok emiatt boldog. Nem kielégítő és nem is ez lenne az igényem.”

Ancelotti elődeihez képest kevésbé hisz a rotációban. Hogy ez mennyire hasznos, megoszlanak a vélemények. Az időközben 10 pontosra duzzadt előny birtokában azonban már joggal merül fel a kérdés: miért ne kaphatnának több lehetőséget a fiatalok? Ebben bízik Kimmich is: „A Bundesligában már elég nagy az előnyünk. Talán rotálás is lesz.”

Mindenesetre a Lipcsénél nagyon szívesen látnák viszont: Ralf Ragnick a vasárnapi Doppelpassban úgy fogalmazott, hogy tetszene neki az ötlet.
Kimmich ebben a szezonban már 30 mérkőzésen lépett pályára, ezek közül 16-on játszott legalább egy félidőt. Szerződése 2020-ig szól a Bayernhez.

Error: No articles to display

Te kit igazolnál?: Megjegyzem az mekkora finesz lenne a vezetőség részéről, ha azt...
speziale Nov 23 - 20:59

Taktika, hadrend, felállás: Kimmich szerepét én nem bolygatnám. Világklasszis szinten játszik a jobbvédő...
misafeco Nov 23 - 20:55

Joshua Kimmich: Mondjuk Kimmich egyáltalán nem a vezetők sóhersége miatt játszik jobbhátvédet,...
pussybuvar Nov 23 - 16:47

Free Joomla! template by Age Themes