Reschke: „Tartjuk magunkat a játékospolitikánkhoz”

Forditotta: 


Michael Reschke, a Bayern átigazolásokért és játékos-megfigyelésekért felelős technikai igazgatója még a keddi meccs előtt adott interjút a spanyol sajtóban.

A technikai igazgató kiemelte, hogy a Bayern továbbra is hű kíván maradni a játékos-politikájához: „A Bayern is sokat költ új igazolásokra. De nem akkora összegekért igazol, mint a Madrid – ezek a szuperigazolások nem passzolnak az átigazolási politikánkhoz. A legdrágább igazolásunk Martínez volt 2012-ben. Egyértelmű a filozófiánk, ezt fogjuk követni.”

Reschke külön gratulált a madridiaknak Marco Asensio megszerzéséért. A fiatal támadó kedden is betalált. De a technikai igazgató hasonlóan nagy fogásnak tartja Joshua Kimmichet is: „Hasonló körülmények mellett igazoltuk le őt. A Lipcsénél játszott a 2. Ligában és 8,5 millió Eurót kellett kifizetnünk. Ez akkor sok pénznek számított érte. Kimmichnek fantasztikus a mentalitása: ha azt mondod neki, hogy a győzelemért át kell mennie a falon, akkor szemrebbenés nélkül megteszi azt.”

A fiatal középpályásnak a következő szezonban a jobbhátvéd posztot kell elfoglalnia. Erről már lényegében az összes vezetőnk nyilatkozott. Reschke azonban arról is beszélt, hogy érkezhet jobbhátvéd a keretbe: „Nem Lahm-utódot keresünk. Jobbhátvédet keresünk. Lahm ha 100 meccset játszik, akkor abból 99 jól, nagyon jól vagy remekül sikerül, egyszer pedig nem annyira jól. 10 éve egyike a világ 1 legjobb játékosának. Mint Messi vagy Ronaldo. Nehéz az ő minőségének megfelelő játékost találni.” Ha mégis meg kéne neveznie, akkor Dani Carvajalt mondaná. Nemcsak azért, mert épp a Real meccs apropóján kérdezték. Reschke még a Leverkusen embereként nagy munkát ölt abba, hogy egy évre a gyógyszergyáriakhoz csábítsa a spanyol védőt.

Ancelotti is dicséretet kapott tőle: „Ő a kapitány a hajón. Vihar közepette is ő a legnyugodtabb. Mindig a lényeges dolgokra fókuszál. Persze ünnepelt ő nagy sikereket, szenvedett el keserű vereségeket, de tudja, hogy az élet megy tovább. Ez az egyik legnagyobb erőssége. Mi van, ha veszítünk? Jön egy következő meccs. Mi van, ha nyerünk? Jön a következő meccs. Carlo megtalálta az egyensúlyt. A játékosaink megbíznak benne. Egy ilyen nagy klubnál akkora a médiafelhajtás, egy kis részletből akkora sztori kerekedhet. Ebben a cirkuszban szükséged van egy nyugodt pontra. Ezért nagyon tetszik a játékosoknak.” Reschke azt sem rejtette véka alá, hogy eredetileg Pep Guardiola személye volt az, aki miatt Münchenbe ment: „A karrieremben eddig az volt a legfontosabb dolog, hogy vele együttdolgozhattam.”

Ha Reschkén múlik, a Bayernnek hamarosan ismét lesz sportigazgatója. Szerinte a feladatmegosztás az ideális. Legyen olyan személy, aki befelé felelős, és legyen, aki kifelé tartja a szemét az eseményeken: teljes mértékben a piacra tudjon fókuszálni.

Error: No articles to display

Te kit igazolnál?: Megjegyzem az mekkora finesz lenne a vezetőség részéről, ha azt...
speziale Nov 23 - 20:59

Taktika, hadrend, felállás: Kimmich szerepét én nem bolygatnám. Világklasszis szinten játszik a jobbvédő...
misafeco Nov 23 - 20:55

Joshua Kimmich: Mondjuk Kimmich egyáltalán nem a vezetők sóhersége miatt játszik jobbhátvédet,...
pussybuvar Nov 23 - 16:47

Free Joomla! template by Age Themes