A Carlo-akták: Ami idáig vezetett

Forditotta: 
A nemrég menesztett Carlo Ancelottit valószínűleg nehéz „örökséget” hagyott utódjának, hiszen még mindig sok spekuláció van az elbocsátás hátterében. Eddig csak kevés konkrét dolog került napvilágra, bár azok annál súlyosabbak.

Uli Hoeneß nemrég arról számolt be egy rádióműsorban, hogy az olasz tréner ellen öt játékos is elégedetlenségét fejezte ki. Mats Hummels egy interjúban azonban cáfolta, hogy ő nem volt benne a körben.

A kicker beszámolója szerint a csapaton belüls is törés jött létre. Ancelottinak voltak kedvenc játékosai, mint például Thiago, Martinez és James, ellentétben Riberyvel vagy Boatenggel. A spanyol játékosokat sokszor előnyben részesítése, de ez csak egy ok volt, hogy a csapatszellem elinduljon a lejtőn lefelé.

Ribéry pl. Párizsban 40 embert (barátokat és rokonokat) hívott meg a meccsre, de ő 90 percig a padról nézte az összecsapást. Boatenget még a csapatba sem nevezte az olasz, a világbajnok védő csak a lelátóról nézhette, ahogy csapata kikap 3:0-ra. Hasonlóan érezhette magát már 2017-ben is, mikor a csapat a német kupa elődöntőjét játszotta.

Jelentések szerint az edzések sem igazán nyűgözték le a játékosokat. Arjen Robben szerint a Grünwaldban, ahol a fia is edz, komolyabb edzések vannak, mint Ancelotti irányítása alatt voltak. Korábban Lahm és Xabi is panaszkodott az edzések intenzitására.

A fiatalokat gyakran elhanyagolta, inkább a profikat játszatta. Kimmich és Coman gyakran adott hangot annak, hogy őket bizony Carlo háttérbe szorítja.


Állítólag Carlo segítői sem éppen profiként dolgoztak Münchenben. Giovanni Mauri a fitneszedző gyakran dohányzott munka közben. A bemelegítések sem megfelelően, profi szakemberhez méltóan történtek. (állítólag 3 perces bemelegítések voltak)

Eléggé megdöbbentő az a beszámoló, ami szerint a párizsi meccs előtt alkalmazta az olasz először a videóelemzést és a megbeszélések végeztével sem azt a csapatot küldte pályára, amiben korábban megállapodtak.

A taktikai hibákat tetézte, hogy Vidalt nem hozta le, mikor a Real ellen már volt egy sárgája. A 2:2-es Wolfsburg elleni meccsen pedig többet is mondhatott volna annál a félidőben, hogy „Óvatosnak kell lennetek”. Itt vesztette el Carlo a csapat további támogatását.
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes