Értékelés:
(0 szavazat)

Andersson és Wriedt - ez már az új hullám??

Forditotta: 
Az elmúlt hónapok során számtalanszor hallhattuk, hogy a vezetőség a jövőben nagyobb szerepet szán az utánpótlásnak, nagyobb hangsúlyt helyezne a fiatalok felfedezésére és beépítésére. Talán kicsit túl sokszor is (?)

A héten aztán az ígéretek elkezdtek alakot ölteni. 

Először a Lipcse elleni kupa-thrilleren ismerhettünk meg egy új, fiatal arcot. Az utánpótlás csapattól kölcsön vett, 23 éves német-ghánai  Okyere Wriedt-et Heynckes a rangadó hajrájában cserélte be, és a 188 cm csatár majdnem be is talált, csak a kapufa akadályozta meg az álomdebütálást.
„Az ember mindig arról álmodik, hogy egyszer becserélik. Ha valaki két éve azt mondta volna, hogy valamikor a Bayern Münchenben fogok játszani, bolondnak tartottam volna” – vallota be „Otschi”, aki még nyáron érkezett a harmadosztályú VfL Osnabrück csapatától . A maga 23 évével és pótember-szerepével Wriedt nem a klasszikus tehetség, aki berobbanásra vár, de a jól sikerült debütálása talán esélyt adhat a későbbiekben egy Joker-vagy backup-szerepre, így lehet végre egy valódi alternatíva a centerposztra, ami nem Müller szakterülete.


A svéd diák

A pénteki nap aztán újabb meglepetés hozott ififronton, a klub bejelentette a 16 éves svéd (nem dán!) tehetség, Alex Timossi Andersson leigazolását, aki elsősorban a középpálya jobb oldalán játszik, de csatárként is megállja helyét, Andersson jobblábas. A srác egyelőre klubjánál, a Helsingborgnál marad kölcsönben és csak 2019 nyarán csatlakozik a Bayernhez, ami kiemelendő, hogy rögtön a profi keret tagja lesz, nem egy ificsapaté.

Az irány elég egyértelműnek tűnik: a jövőben egyrészt több fiatal várható Münchenbe, (nagyobb merítésből nagyobb eséllyel lehet kifogni a valóban ígéretes játékosokat) másrészt úgy tűnik közelebb szeretnék őket hozni a profi csapathoz, ahol adott esetben élhetnek a lehetőséggel és felhívhatják magukra a figyelmet. Ne feledjük, Kimmich is így emelkedett fel.


{extravote 1}

Média

Ulreich

Kimmich

Boateng

Hummels

Alaba

Rudy

Martínez

Robben

James

Thiago

Lewa

Vidal

Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes