A számok is Kimmichet igazolják - Év végi statisztikázás

Forditotta: 
Az év utolsó napjai általában a statisztikák, visszatekintők szezonja, ennek függvényében mi is megpróbáltunk összeállítani  egy releváns - az érdektelen számmisztikát és jubilleumokat mellőző - elemzést, ami alapján objektív képet is kaphatunk egy-egy játékos teljesítményéről.

A játékpercek alapján egyértelműen kitűnik, hogy az őszi Bayernnek három stabil alappillére volt a pályán. A legtöbbet Kimmich játszott, számszerint 2195 percet, mindössze 6 perccel megelőzve a lengyel gólzsákunkat, Lewandowskit (2189 perc). A 3. helyen Neuer tartós sérülése miatt az első számú kapussá váló Sven Ulreich szerepel.

Góllövés terén lengyel hegemónia van - méghozzá igen egyoldalú gólmegoszlással. Az őszi szezonben összesen 21 gólt szerző Lewandowski durván kimagaslik, a második helyen a támadó középső középpályásduó ( Tolisso és Vidal) követi, csupán 5-5 góllal. A szélsőink (Müller-Coman) a fejenként 4-4 góllal nem igazán bizonyultak gólerősnek. Miközben támadójátékunk egyértelműen Robertre van kihegyezve, azt is érdemes kiemelni, hogy az őszi szezon során összesen 15 gólszerzőnk volt, tehát nemcsak a támadók képesek gólt lőnni, ha úgy hozza a sors. Ez fontos fegyertény.
Más aspektusból nézve, a generációváltás sürgősségét az is jól jelzi, hogy a korábbi ászduónk, Robbéry eddig összesen csak 4 gólt szerzett.

kicker stat

Gólpasszok terén ki más vezetne, mint a legújabb csillagunk, Kimmich. A jobbhátvéd pozícióban rendszeresen felfutó bekk a remek beíveléseinek köszönhetően 10 gólpasszt osztott ki augusztus óta, őt Coman (7) és Müller (6) követi.

Helyzetek kialakításának terén is elég jól áll Josh, egyedül csak James előzi meg, aki meccsenként közel 3 helyzetet teremt társainak. Nem is véletlen, hogy a legtöbb szavazáson a kolumbiait választják meg az idei szezon legjobb igazolásának.

stat helyzet
Ugorjunk a futómennyiség statisztikáira. Ha hiszitek, ha nem, itt is egy Kimmich nevezetű egyén vezeti a listát. Joshua átlagban 11,4 km-t fut meccsenként amivel majdnem 1 km-t ver a második Martínezre (10,6). Ebből a statisztikából az is bebizonyosodik, hogy Lewa rengeteget dolgozik mezőnyben és nemcsak a kapu előtt vár labdákra, ugyanis a 10,2 km-es átlgával ő a harmadik.

Végül, de nem utolsó sorban vegyük górcső alá a megnyert párharcokat. Itt jellemzően a védők szoktak csillogni így Boateng első (70,6%) és Hummels harmadik helye (67%) nem meglepő. Annál inkább Thiago "ezüstje", ami remekül bizonyítja, hogy mennyit tisztult és érett a spanyol játéka 2014 óta.

stat parharc
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes