RIBÉRY: "A legfájóbb dolgok: a sebhely és az Aranylabda"

Forditotta:  Benke Tamás és Szabó Sándor
Az élet nemcsak játék és mese, még egy világsztár focistának sem. Közönségkedvencünk, Franck Ribéry a Canal+ -nak mesélte el élete legnagyobb sérelmeit és csalódásait, az egyik épp a Bayern játékosaként érte.

Gyerekként

"A személyiségemet, a küzdeniakarásomat a sebhelyem adta. Fiatalon nem könnyű egy ilyennel élni, a családomnak se volt könnyű. Ahogy rádnéznek az emberek, ahogy megszólnak: "Nézd a fejét, a heget..undorító"
Nem a különlegességem, meg a jó játékom miatt figyeltek fel rám, hanem a heg miatt. A közeli barátok, rokonok nyilván nem, de az iskolában folyton kibeszéltek, kinevettek. Még a többi gyerek szülei is...kegyetlen volt. Fiatalon nagyon megnszenveded. Soha nem vonultam el sírva a sarokba a csúfolódások elől, de azért szenvedtem belül."


Futballistaként

Mint tudjuk Ribéry 2013-ban mindent megnyert a Bayernnel, amit csak lehetett, sőt az az Év Labdarúgója lett UEFA-nál, de az Aranylabdát "meglepő módon" mégsem ő kapta.

"Úgy éreztem magam, mint akit megloptak. Érthetetlen, mert minden kupát megnyertem, ennél többet már nem tudtam tenni. Igazságtalanság volt. Az országom nem állt mögöttem. Saját magam láttam, ahogy a franciák azt akarták, hogy Ronaldo nyerjen. Vajon a portugálok azt akarták volna látni, hogy Ribery, vagy Messi győzzön? Nyilván nem."

"A 2010-es VB-n is szükség volt egy bűnbakra.Franciaországban mindenki azt gondolta, hogy én voltam a probléma, még a szüleim is. Nem tudom elfelejteni, ahogy egyes francia lapok velem bántak. Ez egy tüske, ami mindig is megmarad bennem." – nyilatkozta Ribery, aki a mai napig dühös lesz, ha ezek a témák szóba kerülnek.

1:50-től  jön Ribéry
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes