"Hét cím, valami mégis hiányzik"

Írta: 
A katalán edző három trófeákban gazdag évet követően távozik a csapattól, a következő állomás karrierjében a Manchester City lesz. A döntőt követően több külföldi lap is szalagcímén értékelte Guardiola teljesítményét.

Marca
: "Érzelmes búcsúra sikeredett a Német Kupa győzelem a katalán edző részéről.(...) A katalánnak a tizenegyeseket követően kitörtek a könnyei. Látható volt mennyire kötődik Xabi Alonsohoz is, akivel hosszasan elbeszélgetett."

AS: "Guardiola duplával és könnyekkel búcsúzik a Bayerntől. Hiába a hét cím, azonban valami mégiscsak hiányzik. Guardiolanák a nyílt célja a Bajnokok Ligája győzelem volt,  de a döntő se jött össze. Minden elemében rendkívüli és felejthetetlen dráma kerekedett a búcsúmeccséből. A Bayernnél már csak történelmet jelent az irányítása,  mostantól kezdve Manchester Citynél folytatja edzői karrierjét."

Sport: "Nem rejtette el, inkább megosztotta érzelmeit az edzőstábbal és a játékosokkal. Stílusosan válnak el Guardiola és a Bayern útjai egymástól."

El Mundo Deportivo: "Guardiola duplázással távozik, miután érzelmekkel telve ünnepelte végig a német kupagyőzelmet. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy  megbukott a Bajnokok Ligája vizsgáján, ahol egymás után háromszor is az elődöntőben esett ki."

El Pais: "Guardiola, egy mesteri búcsú: A berlini Olympiastadionban lezárult Guardiola időszaka a müncheni edzőpadon. Az ő játékstílusával uralta Pep Németországot, Európát viszont nem sikerült. Nem változott sokat, még mindig a támadásra játszik."

Superdeporte: "Pep tizenegyesekkel nyerte első címét, az Európai Szuperkupát a Chelsea ellen, a Dortmund ellen is tizenegyesekkel zárult a kör. Általában a Bayern akarata érvényesült a pályán, de a BVB is megmutatta, mennyire veszélyes is tud lenni. Aubameyang közel állt ahhoz, hogy eldöntse a döntőt."

Error: No articles to display

Bajnokok Ligája: Lehet, hogy idén teszek egy körutat
FERWIN Mar 28 - 18:55

Taktika, hadrend, felállás: Úgy látom Carlo elképzelései jobban működnek a visszahozott 4-2-3-1-ben. Arra...
FERWIN Mar 27 - 18:48

Bastian Schweinsteiger: Legalább kipihente sérüléseit és a mézesheteket, S bár magasszinten, akár...
FERWIN Mar 27 - 18:43

Free Joomla! template by Age Themes