„Nincs nagy változás Ancelotti alatt”

Forditotta: 

Philipp Lahm öreg rókaként már sok edzőtábort végigcsinált, így pontosan tudja, mi vár rá ezekben a napokban. A csapatkapitány Dohában nyilatkozott a hivatalos honlapnak.
---

Emlékszel még a profiknál töltött első edzőtáborodra?
„Nagyon jól. Ottmar Hitzfeld alatt történt. Nyáron a Tegernsse mellett. Akkoriban amatőrként kaptam lehetőséget arra, hogy a profikkal eddzek. Nagyon különleges volt számomra. Teljesen más tempó. De jó régen volt az már.”

Ma már kellemesebb egy edzőtáborozás, mint a pályád elején?
„Őszintén szólva igen. Korábban nagyon sok, nagyon hosszú futóedzést kellett letudnunk. Emlékszem, évekkel ezelőtt már reggel hétkor elmentünk futni, hogy aztán utána még két edzésünk legyen a nap folyamán. Ma is intenzíven dolgozunk, de majdnem mindig labdával. Sok minden megváltozott. De ami nem változott: nem szívesen vagyok távol a családomtól és az otthonomtól.”Ha visszagondolsz a csikóéveidre, milyen tanácsokat tudsz adni a fiataloknak, akik most lehetőséget kaptak arra, hogy veletek eddzenek.
„Egyszerűen adjanak bele mindent. Most egy hétig velünk edzhetnek, ez egy remek lehetőségük, hogy megmutassák magukat és összemérjék magukat a profikkal. Ezek a napok biztosan segítik majd őket a jövőjükben.”

A személyes feladataid is megváltoztak?
„Számomra nagyon fontos, hogy mindent beleadjak, minden edzőmeccset meg akarok nyerni. Ez nem változott. Ezt a kapitányi vezetői feladataim részének tekintem. Ami nőtt: a gyógykezelések száma. Amikor fiatal voltam, a fiatalabbakat nem látták szívesen az idősebbek a gyúróasztalokon. Egy bizonyos kor után már szükségem van nekem is ezekre a kezelésekre.”

Hogyan változtak az edzések Carlo Ancelotti vezetésével?
„Nincsenek nagy különbségek. Pep Guardiolához hasonlóan mindig a labda van középpontban. Ez normál is manapság, úgy hiszem. Carlo Ancelotti persze belevitte a saját jellemét is, mint mindenki más is tenné. Minden edző mást követel, van, aki nyugodtabb, van, aki valamivel keményebb.”Mennyire volt nehéz átállni Carlo Ancelotti vezetési stílusára?
„Mint minden edzőváltásnál, most is szükségünk volt egy kis időre. De néhány hét után már észre sem lehetett venni. Voltunk az Egyesült Államokban, ahol jól megismerhettük egymást. Nagyobb kihívást jelentett számunkra az EB, hiszen sok játékosunk csak utána tudott bekapcsolódni.”

Ősszel két rendszerben játszottak, irányítóval és anélkül. Hogyan fognak játszani a jövőben?
„Jó, hogy többféle rendszerben is tudunk játszani, leginkább az ellenfélen és a kezdőbe jelölt játékosokon múlik, melyikben játszunk.”

Problémát jelent Önöknek a rendszerek változtatása?
„Folyamatosan gyakorolnunk kell őket. Ha máról holnapra kéne átállnunk a háromvédős játékra, akkor nagy bajban lennénk. Hiányoznának az automatizmusok.”

Azt nyilatkoztad, hogy a megfelelő keveréken dolgoztok. Mit értesz ezalatt?
„Az előző három évben nagy labdabirtoklással játszottunk, amikor elvesztettük a labdát, agresszívan visszatámadtunk, hogy minél hamarabb visszaszerezzük a labdát. Carlo Ancelotti alatt néha kivárással játszunk, ezt meg kell tanulnunk. Ha az ellenfélnél hosszabb ideig van a labda, kissé nyugtalanná váltunk, mert ezt nem ismertük. Hozzá kell szoknunk ehhez a keverékhez, ahol néhol agresszívan támadunk, néhol átengedjük a labdát az ellenfélnek, hogy kapura lőhessen, majd utána kontrába lépjünk – ezen kell még dolgoznunk.”

Ki a legnagyobb vetélytársatok a bajnokságban?
„A Dortmundban látom a legnagyobb minőséget, de ősszel jónéhány pontot elhullajtottak, ami minket is meglepett. Ehhez képest a Lipcse odatette magát. De még a szezon felénél sem tartunk, még hosszú út áll előttünk. Talán a következő 5-10 forduló eldönti majd, kik végeznek majd az első helyek valamelyikén.”

Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes