„Próbálom mindenben megtalálni a jót”

Forditotta: 

David Alaba 24 évesen már a hatodik bajnoki címén dolgozik a Bayernnel. Mellette már 4 kupagyőzelmet és egy BL-győzelmet tud felmutatni. Hazája válogatottjával viszont tavaly nyáron újra csalódást kellett átélnie az EB-n.

A Sport1 legújabb interjújában arról vall, hogy hogyan küzd meg a nehségekkel,  milyen céljai vannak a Bayernnél, illetve a barátját, Mario Götzét illető kritikáról is megosztotta véleményét:


David Alaba...
...a hullámvölgyekkel teli 2016-os év tanulságairól: "Bizonyos, hogy új helyzet volt számomra, de hálás vagyok a jóért és rosszért is, amelyeket megélhettem az elmúlt szezonban. Megpróbálom minden helyzetben megtalálni a jót. Úgy gondolom, hogy ez a pályán és a pályán kívül is tovább építi a személyiségem és fontos a fejlődésem számára."

...a kérdésre, hogy az EB kudarc az osztrák válogatottal mélypont volt-e: "Mit tekintünk mélypontnak? Az Európa-Bajnokság nem úgy sikerült számunkra sem, mint csapat, sem számomra, mint játékos ahogyan azt elképzeltük. De ilyen a futball."

...a hitéről: "Megpróbálok rendszeresen foglalkozni a Bibliával és olvasni azt. Nagyon fontos, hogy törődjem a hitemmel. Mindenképp sok erőt ad. Hívőként nőttem fel, a szüleim vallásosan neveltek. Nagyon fontos ez az életemben."

...segítségről a nehéz időkben: "Úgy gondolom, hogy az igényeim nagyon, nagyon magasak - Ausztriában az elvárás is nagyon, nagyon magas velem szemben. Ez természetesen azt is jelenti, hogy jó és fontos játékosnak számítok a hazámban. Úgy vélem, hogy jó emberek vesznek körül, ha a családomra és a barátaimra tekintek, akiket gyerekkorom óta ismerek és ez nagyon fontos. Megpróbálom amennyire csak lehet ápolni ezeket a kapcsolatokat. Így ők jelentik a támaszt."

...a Bayern jelenlegi helyzetéről: "Jó úton járunk, még ha ez nem is tűnt tökéletesnek Freiburgban. Nehezítő körülmény volt a pálya minősége és az időjárás. Emellett a Freiburg is nagyon jól tette a dolgát, jól állták a sarat hátul."

...a Bajorok védősorát sújtó sérülésekről: "Csapatként nem aggódunk emiatt. Jerome is remélhetőleg nemsokára visszatérhet. Úgy gondolom, hogy rendelkezünk olyan játékosokkal, akik ha vészhelyzet lesz, akkor is megoldják."
.
...az álomról, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját: "Természetesen megvannak a céljaink és az álmaink. Nyilván az álmokat valóra akarjuk váltani. Mindenképp a döntőbe szeretnénk jutni. Mindeannyian tudjuk, hogy nem könnyű az út odáig. Emiatt megpróbálunk inkább a közelebbi jövőre koncentrálni, a soron következő meccsekre és megpróbáljuk sikerrel venni azokat." 

...a 2010/11-es, Hoffenheimben töltött kölcsönjátékáról: "Számomra nagyon, nagyon fontos volt. Köszönettel tartozom a Hoffeinheimnek. Nem sokáig voltam ott, fél évet, de 18 évesen nagyon magas szintent játszhattam. A tavaszi szezon minden meccsén szerepet kaptam és ez akkoriban fontos volt. Akkoriban nem voltam éppen jó formában aztán mégis büszkén térhettem vissza."

...egykori csapattársáról, Mario Götzéről: "Hihetetlenül jó játékos, aki nagyon őszinte a pályán és azon kívül is. Nagyon sokat fejleszti önmagát, nagyon pozitív és mindig vidám személyiség. Jó barátra találtam személyében itt a Bayern Münchennél." 

...és a Götzét érintő kritikáról: "Úgy vélem, hogy nálunk is jól teljesített, amikor lehetőséget kapott. Látható, hogy gólokat szerzett, vagy készített elő ha belejött. Ezt mutatja most Dortmundban is. Mindig az elsők között volt, akik megérkeztek az edzőpályára. Mindig szorgalmasan dolgozott. Éhes a sikerre és mindig tovább szeretne fejlődni. Ez mindig is látszott rajta."
Bajnokok Ligája: Osztom a többség véleményét. A bajnokikon játszon Neuer a VB...
Kozi31 Apr 22 - 19:54

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes