Vidal: A Real nem fog beállni, mint az Atleticó

Forditotta: 

Néha a harcosoknak is szükségük van pihenésre. Az Augsburg elleni 6:0 alkalmával Carlo Ancelotti pihentette Arturo Vidalt, aki múlt héten hazája válogatottjával volt úton. Áprilisban top formában kell hogy legyen, a lelkesedésével mindenestre már most sincs gond! Vele készült most interjú:

Senor Vidal, az Augsburg ellen pihenőt kapott...
Ilyen ez. A válogatottal való utazgatás megterhelő volt és kicsit még fáradt voltam. A csapat nagyszerűen játszott nélkülem is és nekem is jót tesz egy kis pihenés. Hihetetlen fontos mérkőzések várnak ránk, amelyek meg fogják határozni a szezonunkat, emiatt már kedden 100%-os állapotban szeretnék lenni.

A bajnoki cím már-már biztosra vehető.
Egész jól fest a dolog, most már csak rajtunk múlik. Ha a következő négy mérkőzést megnyerjük, már biztosan bajnokok leszünk és teljes mértékben a Bajnokok Ligájára és a Német Kupára koncentrálhatunk.

A Real elleni mérkőzésre már ígért pár gólt.
(Nevet) Ezt még a múlt héten mondtam a válogatott meccs után. Két nagyszerű mérkőzés lesz, ennyi biztos. Alig várom, hogy már ott tartsunk, hiszen olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyik velünk azonos szintet képvisel. Meglátjuk melyikünk az erősebb, de nagyon bízom a csapatomban. És abban, hogy a nemzetközi porondon is a mi évünk lesz...

Hogyan lehet az ilyen könnyed mérkőzéseket értékelni, mint az Augsburg elleni?
Nem igazán jelentett kihívást az Augsburg. A hoffenheimek és a dortmundiak ellen már más lesz a helyzet. Nagyobb nyomást fognak ránk gyakorolni és ez által pont a legjobb formánkra kényszerítenek minket a Real elleni mérkőzésekre. Nagy lépést akarunk tenni már az odavágón az elődöntőbe jutás érdekében.

Min fog múlni a Real elleni párharc?
A koncentráción. Főleg a labdavesztéseknél kell nagyon észnél lennünk, mert pont ezeket a lehetőségeket próbálják majd meg kihasználni. Nem gondolom, hogy ők fogják diktálni az iramot, inkább azt, hogy a mi csapatunk fogja kontrollálni a mérkőzést. Éppen ezért a lehető legkevesebb hibával kell játszanunk, a helyzeteinket pedig olyan korán kihasználni, ahogy csak lehet.

Más mérkőzésre számít, mint tavaly az Atlético Madrid ellen?
Hiszen ez csak természetes, teljesen már lesz. A Real nem egy olyan csapat, amelyik beáll védekezni és kivár, mint az Atlético. A Real egy nagy csapat, amely a saját játékát játssza és figyelembe kell venni, hogy ők a jelenlegi bajnokok. Ezért is várnak csodás meccsek ránk. Azonos képességű csapat ellen játszani mindig jó.

Befolyásoló tényező Ancelotti személye?
Nem tudom. Természetesen ismeri a játékosokat az ő idejéből, de már más futballt játszanak. Időközben mi már elsajátítottuk a filozófiáját, de nem tudhatjuk, hogy a Real hogyan játszik és hogyan állnak majd fel ellenünk. Ezért is vélem úgy, hogy az a csapat, amelyik a végén koncentráltabb tud maradni, az fog továbbjutni.

Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes