Penamadridista: Nincsenek jó formában a Real támadói

Forditotta:  Szerkesztette: Szabó Sándor
Hagyományainkhoz híven ismét felkerestük következő nagy ellenfelünk hazai szurkolóit. A Real Madriddal kapcsolatos kérdéseinket a közismert penamadridista.hu szerkesztője, Éles Csongor válaszolta meg. Következzen hát az interjú, amiből kiderül, milyen állapotban van a Madrid és hogy hogyan  látják ők a Bayernt, és az esélyeket.

Az interjú:

PANNONBAJOR: Milyen érzésekkel fogadtátok a sorsolást?
Penamadridista(Éles Csongor): Egyáltalán nem örültem, mert a Bayern München brutális formában van, és ha reprezentatív mintának tekintjük az elmúlt néhány mérkőzésüket, akkor egyetlen csapat sincs a világon, akik esélyesként indulnának velük szemben egy kétmérkőzéses párharcban. Kivéve persze a Real Madridot! ☺

Mi változott Zidane alatt? Miben más a mai Real, mint az Ancelotti-féle?
Több a beívelés! Viccet félretéve, tényleg jelentősen kevesebb szerephez jutnak a kombinációs játékelemek, hiszen a csapat támadógépezete egyértelműen más alapokra épül. A legnagyobb változás azonban szerintem nem a pályán, hanem az öltözőben történt. Ancelottit is imádták a játékosok, de Zidane esetében ez a kölcsönös bizalmi-baráti viszony még erőteljesebben van jelen a mindennapokban, ez pedig természetesen a pályán mutatott teljesítményben is visszatükröződik. A játékosok sem győzik hangsúlyozni ezt. Egy-két elégedetlenkedést (Isco vagy James esete) leszámítva nagyon jó a hangulat, egyben van a keret, mindenki kiáll a másikért. Ezt nem lehet nem észrevenni. Napjainkban a mentális erő jelenti a Real Madrid legnagyobb fegyverét.

Ki a csapat legfontosabb láncszeme? Kinek a hiányát érezné meg a Real a leginkább, miért éppen az övét?
Most valószínűleg nagyon sokan nem fognak egyetérteni velem, de egy ilyen mérkőzésen Benzema, Ramos és Kroos szereplését tartom a legnélkülözhetetlenebbnek. Kroos nélkül nincsen stabil támadásépítés. Benzema sosem a góllövésben volt kiemelkedő, sokkal inkább a labda nélküli munkában. Egy direktebb csatárral, mint például Morata, sokkal kevésbé működik a dominancia és a mezőnyfölény kialakítása, illetve természetesen Ronaldo is Karimmal érteti meg magát legjobban. Ramos szereplése elsősorban mentális szempontból fontos. Ő a védelem és a csapat igazi vezére. Sosem adja fel, sosem hátrál meg, ezt a mentalitást pedig a társakra is átragasztja. Na meg azért ne felejtsük el azokat a fejes gólokat sem…

A nagy támadótrióból ki törheti fel inkább a müncheni védelmet és mivel? (Kontra, fejes, szöglet, szabadrúgás, stb.)
A BBC finoman szólva sincsen kirobbanó formában. Hármójuk közül leginkább Cristanóban van benne a villanás állandó lehetősége, de én személy szerint sokkal inkább bízom a középpályásaink kimagasló teljesítményében. A csapat legnagyobb erőssége a pontrúgások és rögzített szituációk félelmetes arányú kihasználása, a helyetekben ettől tartanék a leginkább.

Mi a jelenlegi Real gyengéje? Ami aggodalomra adhat okot egy ilyen éles párharcon, mint a Bayern ellen. Ti milyen taktikát választanátok a saját csapatotokkal szemben?
A csapat gyengéje elsősorban a statikus támadójáték. A várható felállásban (Casemiro – Kroos - Modrić – BBC) szerepet kapó támadók sokszor vannak bajban a párharcok megnyerésével, ez pedig legtöbbször egy rendkívül leterhelt középpályát jelent. A saját feladatuk ellátásán kívül gyakran kell a támadóharmadban is extrát hozniuk, ez pedig egy 4-3-3-ban nem feltétlenül a középpályások dolga lenne (gondoljunk csak a Barcelonára). Ezen kívül a kulcsembereink (elsősorban Kroos, Modrić, Bale) gyenge formáját is muszáj megemlítenem. Sok víz lefolyhat még a Dunán az odavágóig, de őszintén szólva nem hinném, hogy néhány nap alatt visszatalálnának világklasszis önmagukhoz az említett játékosok. A harmadik, ami eszembe jut, az az, hogy minden mérkőzésünkre jut legalább egy-két buta védelmi hiba. Különösen, ha Danilo játszik…

Mi a véleményetek a jelenlegi Bayernről?
Erre már félig kitértem az első kérdésnél. Nagyon veszélyes ellenfélnek tartom a bajorokat, és szerintem e párharc győztese fogja később magasba emelni a BL-serleget is.

Kitől tartotok legjobban a bajorok keretéből?
Ha csak egyetlen játékost nevezhetek meg, akkor egyértelműen Thiagóra esne a választásom. Rengeteget fejlődött az elmúlt egy-két évben, védekezés és támadás terén is. Rajta kívül a Lewandowski-Vidal-Neuer hármas törhet leginkább borsot a Real Madrid orra alá véleményem szerint.

Véltek felfedezni a jelenlegi Bayernben valamit, amire azt mondanátok, hogy tipikus Ancelottis? (Ami pl. az Ancelotti irányította Realra is jellemző volt.)
A jó formaidőzítésre és az árnyékék/trequartista (Müller) nélküli játékrendszerre már a szezont megelőzően is számítottam Ancelottitól, mert többé-kevésbé nálunk is hasonló módon valósította meg az elképzeléseit. A másik oldalról megközelítve a dolgokat, Carletto sosem volt arról híres, hogy túl sok játékidőt adna a fiataloknak. Ez mindenképpen nagy szerepet játszik abban, hogy megtorpant Kimmich és Coman csapatba való beépítése. Renato Sanchest nem veszem ide, mert nála jelentős gondok vannak a teljesítmény és a pozíciós játék terén, úgyhogy az ő mellőzése sokkal érthetőbb.

Mit vártok a meccsektől? Mi dönthet a továbbjutásról és ki jut tovább?
Nagyon nehéz megtippelni a továbbjutó kilétét. Ahogy Alaba és a madridi játékosok is hangsúlyozták, a továbbjutásról apróságok fognak dönteni, mert egyébként a két csapat szinte teljesen azonos potenciált képvisel. Az eddigi rangadókból, BL-mérkőzésekből kiindulva a Real Madrid sem fogja félvállról venni a találkozót, így például a támadók is tisztességes mezőnymunkát végeznek majd a meccsen, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a madridisták számára. Habár nem a kedvencem a brazil, Casemiro szerepét mindenképpen kiemelném a párharcra vonatkozólag, mert szerintem Zidane őt fogja ellátni Thiago közvetlen semlegesítésének feladatával, ahogy tette azt például a tavaly áprilisi El Clásicón Messi esetében is. Kettejük párharca mindenképpen kulcsfontosságú lehet az összecsapás kimenetelének szempontjából. Én sokakkal ellentétben nem várok túlzottan látványos játékot, különösen madridi oldalról. Bízom benne, hogy nem lesz igazam.


A mi válaszainkat itt olvashatjátok.
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes