Hoeneß: A Bayern nem idősek otthona

Forditotta: 

375 Svájci frank, átszámítva 343 euró, ennyit kellett fizetniük a vendégeknek azért a négy csillagos vacsoráért, amit Vaduzban a lichtensteini fejedelemség fővárosának egyik impozáns pincészetének termében tartottak, ám ami ennél is fontosabb, azért, hogy meghallgathassák Uli Hoeneß gondolatait. A 65 éves elnök vendége volt a ,,Találkozz az elnökkel” elnevezésű rendezvénynek.

Hoeneß, aki az ezért kapott pénzt, 20 000 svájci frankot (18 300 eurót) a Bayern alapítványának adományozta, beszélt többek között a fiatal játékosok problémájáról a csapatban, a Lipcséről, a foci népszerűsítéséről Kínában, és a hátralévő szezonról is.

A elmaradt triplázásról és a még hátralévő szezonról így nyilatkozott Hoeneß:
"Megmondtam: Egy kupa megnyerése meglehetősen kevés. Félreértés ne essék, a német bajnoki cím egy fantasztikus eredmény. Mikor még én játszottam, és német bajnokok lettünk, öt napig ünnepeltünk, és három napig voltunk részégek. Manapság már nem nagy meglepetés a bajnoki cím megnyerése, zsinórban az ötödik volt nekünk. Mindenki úgy tesz, mintha ez magától értetődő lenne."

A Real elleni Bajnokok Ligája kiesést nevezhetjük "pechnek" is.
"Úgy gondolom, a Juventus, a Real és mi vagyunk Európában a három legjobb csapat. És egyhamar nem is fog ez változni." 

Azt a szemrehányást Uli Hoeneß nem tudja elfogadni, hogy a Bayern húzóemberei, Franck Ribéry (34), Arjen Robben (33), Philipp Lahm (33) vagy Xabi Alonso (35) (utóbbi kettő a szezon után befejezi pályafutását) összességében túl öregek. Ezt a kijelentést fiatal forrófejűségnek könyveli el:
"A média színházat csinál ebből az egészből, úgy tesznek, mintha egy öregotthonban lennénk. Minden alkalommal, mikor Ribéry 70 perc után lejön a pályáról, felhív este, és azt mondja: Elegem van, elmegyek! Van egy csapatunk, ami egy picit belecsúszott a korba, de számomra nincsenek fiatal vagy idős klubok, inkább csak jók vagy rosszak. Nézzék csak meg a Juventust, ott senki sincs 33 alatt. És ahogy látom, megverik a Realt, és valószínűleg Bajnokok Ligája győztesek lesznek ebben az évben. Ott sem kérdezi meg senki, hogy túl öregek-e. Ha Franck Ribéry vagy Arjen Robben úgy játszik, mint ahogy azt tette az év túlnyomó részében, teljesen lényegtelen számomra, hogy hány évesek. A fiatalok legnagyobb problémája, hogy jelenleg nem kapnak lehetőséget. Most az a lényeg, hogy hagyjuk felnőni ezeket a fiatalokat a háttérben, és majd a megfelelő időben meg kell adni nekik a lehetőséget a játékra, na és ott lesz az a nap, mikor a rossznyelvek abbahagyják a kritizálást. Na ez ám a művészet."

Hoeneß elmondta, hogy úgy érzi, a jelenlegi Bundesliga második Lipcse hosszabb távon is komoly ellenfél lehet a Münchennek. Az FCB elnöke mesélt egy beszélgetésről, amit a Red Bull tulajdonosával, Dietrich Mateschitz-el folytatott:
"Mondtam neki: Kedves Uram, ha még idősebb játékosokat is alkalmaznának, komoly, folyamatosan erősödő ellenfelek lehetnének számunkra. A Lipcsénél az a szokás, hogy olyan játékosokat szerződtetnek, aki az utánpótlásukban játszik, egész tűrhető játékos, 23 éves vagy annál fiatalabb."

A ,,Találkozz az elnökkel” rendezvényen Hoeneß beszélt még a Kínából történő esetleges igazolásról is. Számára a kínai piac nem csak veszélyeket tartogat, hanem akár lehetőséget is:
"A kínaiak még újak a piacon. Mindez annak köszönhető, hogy az új miniszterelnökük azt mondta, hogy a focinak kell az első számú sportnak lennie az országban. Mi már három, négy labdarúgóiskolát építettünk Kínában. Az én terveim között az szerepel, hogy valamikor egy kínai játékos is játszani fog a Bayernben. És ha az a kínai már nálunk játszik, óriási nagy keresletet lesz erre. Ha mondjuk szombaton remélhetőleg kettő órakor játszunk, amivel lehetővé válik, hogy Shanghaiban vagy Pekingben is élőben tudják közvetíteni a meccset. Ekkor akár 300 millió kínai nyúlhat a telefonjához, és fizet mondjuk 1 eurót, képzelheti, hogy hova vezethet ez."
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
rogozsin Mar 20 - 0:56

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes