ROHR: "Sagnol kapu lehet a francia piacra. Tolisso is az ő ötlete lehetett"

Forditotta:  Metál Renátó és Szabó Sándor
Gernot Rohr neve csak kevés német foci szeretőnek mond valamit, a német szakember a '70-es években csak epizódszerepig jutott a Bayern München-nél, később Franciaországban vált igazán meghatározó szereplővé, mint játékos és edző. A legendás Bordeaux csapatát 1996-ban például az UEFA kupában egészen a döntőig repítette.
Az AZ ezúttal őt kapta mikrofon végre, hogy egy kicsit jobban utánajárjon a Bayern "francia nyitásának"


AZ: A mai napon a Bayern új szerzeménye, Corentin Tolisso is megkezdi az edzéseket új csapatánál. Mit gondol, milyen típusú játékossal találkoznak majd a szurkolók?
Gernot Rohr: Franciaországban alapvetően meglepődtek, hogy egy ilyen fiatal játékos ennyi pénzért a Bayernhez igazol. Az elmúlt szezonban a Lyon kisebb krízisben volt, ez természetesen nem a játkosnak sem volt jó. Ami tényleg különleges Corentinben az maga a sokszínűsége, effektíven játszik a védelemben, de ugyanúgy a támadásban is. A párharcokban erős.

És gólerős is: 14 gól és 7 gólpassz áll a neve mellett az elmúlt szezonban. Ez egy elég jó arány egy középpályásra nézve.
GR: Carlo Ancelottinak több lehetősége is lesz, hogy pontosan hova helyezze játékosát. Tolisso hatost (védekező kp.) és nyolcast (klasszikus középső kp.) is tud játszani. Akár Xabi Alonso helyén is.

Mely játékosra emlékezteti Önt Tolisso?
GR: Lothar Matthäus! Kiváló példakép lehetne előtte. Meg van a megfelelő agresszivitása és jól lát a pályán, előre és hátulra is döntő tényező lehet. Ha jól dolgozik, még "kis Matthäusá" is válhat. Az ő esetében még nem beszélhetünk vezéregyéniségről, de mentálisan pont abban a helyzetben van, amikor bizonyíthat.(...) Igen nagy a konkurencia a pozícióján, azonban nagy karriert jósolok neki, mert fiatal és elszánt. Alapjátékossá válhat a Bayernnél és a válogatottban is.

Hogyan jöhetett össze a Bayern-Tolisso házasság?
GR: Willy Sagnol már az U20-nál tudta mire képes, hiszen edzője volt. El tudom képzelni, hogy Ő adta a tippet a klubnak, hogy hozzák el.

Ha már Sagnolt említi, hogyan értékeli a Bayernhez való visszatérését?
GR: Örülök neki. Jó dolognak tartom, hogy a klub visszahívta. Először is azért, mert a Bayern egy korábbi játékosáról beszélünk, aki intelligens és már nemzetközi tapasztalatra is szert tett. Másodszor pedig azért mert szinte már "bejárása" van a francia játékospiacra, ahol máris sok tehetséges fiatalt megismert és talál. Jó dolog, hogy ha majd ilyen tehetségeket terelhet egy ilyen nagy klubhoz.

Végezetül: Hogyan látja Kingsley Coman helyzetét a következő szezonra illetően?
GR: Stabilabbnak kell lennie, a teljesítményében kiegyensúlyozottabbnak, mentálisan pedig erősebbnek. Ez idáig kapott hideget és meleget egyaránt. Tehetségéből sokkal többet kell mutatnia, hiszen jó pár problémája volt az utóbbiakban. Ha sikerül neki ezeket túlszárnyalnia, akkor fontos szerepet játszhat a klubnál.


Forrás: az.de
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes