ULI: "Müller rendben lesz. Matthias kevesebb tanácsot osztogasson"

Forditotta:  Benke Tamás, Szabó Sándor
Uli Hoeneßt ismét mikrofonvégre kapták, és ha már ott volt a maga sajátos stílusában kommentálta a legfrissebb töténéseket.

A legnagyobb visszhangot egyértelműen a Sammer felé intézet intelmei keltették. A sztori hátterében az áll, hogy Matthias Sammer nemrég egy kisebb-nagyobb kritikát fogalmazott meg Hoeneßék felé - méghozzá Müller kapcsán.

Sammer: „Thomas egy szabad szellemű játékos, és meg is kell kapnia a szabadságot. Ő egy példakép, és a Bayern jövőjének a lelke. Ezt a klubnak is meg kell értenie! Valószínűleg ez Ancelottinak is új, nem találkozott még ilyen játékossal. Hoeneßnek is Rummeniggenek meg kell értetni vele, hogy mennyire fontos egy ilyen játékos a Bayernnek.”

Hoeneß erre így reagált Kínában:

Uli:„Nem helyes ebből a témából konkurenciakérdést csinálni. Véleményem szerint James több helyen is bevethető. Akár a bal, akár a jobb oldalon, de ha kell középen is, a csatár mögött. Ez még a jövő zenéje. A megbeszélések során az volt az érzésem, hogy Thomas nagyon jó állapotban van, mint ahogy Ribéry is. Biztos vagyok benne, ha úgy játszik, mint a Gladbach és az Arsenal ellen, akkor semmi oka az aggodalomra, hogy elveszik a pozícióját. Thomas egy nagyon erős és népszerű alakja a Bayernnek. De neki is a teljesítményre kell a hangsúlyt fektetnie. Ahogy én ismerem őt, meg is fog ezért mindent tenni. Az elmúlt év számára sem volt kielégítő, értelemszerűen most bizonyítani kell. De ha ezt ő komolyan veszi, akkor nincs oka aggódnia.
Azt tanácsolnám Matthiasnak, hogy az új munkahelyén kevesebbet beszéljenek a Bayernről. Tudom, hogy nem akar ellenünk beszélni, és az is világos, hogy a pénzért, amit most keres, provokatív kérdéseket kell felvetni a klubunk kapcsán. De ebből nem biztos, hogy mindig jól fog kijönni. A jövőben kevesebb jótanácsot kérnénk tőle."


Az interjúban természetesen további kérdésekre is kitért:

A sportigazgatói poszt: „Látjuk a problémát. Rummeniggenek és nekem is van most időnk. Gyakran utazunk együtt a környéken autóval órákon át. Biztosak lehetnek benne, hogy valami okos dolgot fogunk kitalálni.”

Franck Ribéryről: „Úgy gondolom, hogy Ribéry az első néhány meccsen, vagy akár az Arsenal ellen is megmutatta mennyire komolyan veszi még mindig a játékot. Az a véleményem, ha ezt így folytatja sok meccset fog végigjátszani.„

A konkurenciaharcról: „Azt hiszem az előző szezonban nem volt akkora a nyomás a sérülések miatt, ezért a kicsit gyengébb játék is elég volt, hogy valaki a kezdőbe kerüljön. Ha sokan maradnak egészségesek, akkor a következő szezonban valamivel nagyobb lehet ez a nyomás. Ha így lesz, jobb teljesítményt fogunk elérni.”
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes