KLOSE: "Van Gaal idejében én is sokat ültem padon"

Forditotta: 
A jelenlegi játékosok mellett jól ismert Bayern legendával is találkozhatnak a távol-keleti fanok. Idén az a Miroslav Klose kísérte el a csapatot, aki 2002-ben (bemutatkozó világbajnokságán) 5 gólig jutott, összesen pedig 16-ig, amivel a világbajnokságok történetének legeredményesebb futballistája.

FCB.de: Szia Miro! Egészen hihetetlen, ahogy sikoltoznak a rajongóid, ha kilépsz az utcára. Nagyon sokan szeretnek itt téged Kínában. Tudsz egyáltalán itt szabadon mozogni?
Klose: Hát elég nehéz átjutnom az utcán a nagy rohamoktól. (nevet) De természetesen boldoggá te, hogy ennyi ember szeret itt.
Tényleg rengeteg itt a rajongó, az országuk pedig rendkívül érdekes. Az emberek szinte focilázban égnek. Nagyon szórakoztató, de remélem, majd edzést láthatok.

Egy Carlo Ancelotti-féle edzésre gondolsz? Tapasztalatokat gyűjtenél a későbbi edzői karrieredhez?
Igen, határozottan. Carlo remek edző, akitől sokat tanulhatunk, elleshetünk dolgokat. Már beszélgettünk is néhány dologról.

2007 és 2011 között a Bayernben játszottál. Milyen emlékeid vannak az akkori időkből?
Csak pozitív. Kétszer dupláztunk. Azt is megtanultam, hogy nem mindig lehetek kezdő. Van Gaal irányítása alatt gyakran voltam csere. Ennek ellenére keményen dolgoztam tovább, hogy támogassam a csapatot, hogy sikeresek legyünk, ha én magam nem is játszom. És mind a négy évben sikeresek voltunk. Ezekben az időkben irtó sokat tanultam.

Van néhány játékos, akikkel még játszottál, s akik még most is a csapat tagjai. Például a nagyon fiatal Mats Hummels. Hogy látod őt?
Épp akkor jött fel az ifiből és játszotta első profi mérkőzését. Azóta hihetetlen mekkorát fejlődött.

Már akkor is látható volt, hogy egyike lesz a legjobb védőknek?
Láttuk, hogy egy jó futballista… De a jó focista és a legjobb között van különbség. Az utóbbi szintet most érte el.

Mi a helyzet Müllerrel? Egy nagyon fiatal tehetséget ismertünk meg a személyében.
Thomas már az elejétől fogva nagyon okos játékos volt. Már akkor megérdemelte a sok játéklehetőséget, amit kapott. Ment a harc a pozícióért. Van Gaal idejében már kevesebb szerephez jutottam, de Müller valóban jól tette a dolgát a kapu előtt. Nagyon jó játékosnak tartom őt.

Voltál a Konföderációs Kupán és megismerted Rudyt és Sület is. Örülhetnek a szurkolók, hogy mindketten a Bayernben folytatják?
Mindketten nagyon érdekes játékosok. Sebastian nem tűnik ki annyira a pályán, de mindig ott van, ahol kell. Hihetetlen labdabiztos, és tudja mikor kell a labdát jókor megjátszani. Egy nagyon jó játékos, Münchenbe igazolása jó döntés volt. Niklas nagy, erős, mégis mozgékony. Gyors, még ha ez ránézésre nem is látszik. Mindkettőjüknek akad majd konkurenciája a Bayernben, ennek tudatában kell majd tudni érvényesülniük. De a lehetőséget meg fogják kapni, mindketten jó játékosok.

Mit vársz a Bayerntől a következő szezonban?
Rummenigge azt mondta, hogy mindig legalább dupláztak az ázsiai túrák után. Remélem, ez a sorozatuk nem szakad meg. Meglátjuk. Nagy a konkurencia, de a Bayern is jól csinálja a dolgokat.

Hogyan tovább? Jövőre ott leszel a világbajnokságon?
Ezután az út után elmegyek nyaralni, amit már nagyon várok. Nagyon sokat voltam úton mostanában. Aztán csatlakozom a válogatotthoz. Le fogunk ülni átbeszélni a dolgokat, de feltételezem, hogy ott leszek Oroszországban.
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes