TOLISSO: "Számomra a BL-szereplés a legfontosabb"

Forditotta: 

Az ázsiai túrán jó pár médiaeseményen is részt vesznek játékosaink. Az egyik ilyen rendezvényen a TZ újságírója faggathatta Tolissot. Íme az interjú 

TZ: 41,5 millió eurós árával a Bundesliga valaha volt legdrágább játékosa? Hogy viseli ennek a nyomását?

Tolisso: Soha nem gondolok erre az összegre, nem hagyom, hogy ez az ár nehezedjen rám. Persze a bizalmat mindenképp szeretném meghálálni a pályán.

Még nem beszél németül. Ki segít Önnek az integrációban?
Természetesen a honfitársaim: Kingsley Coman, Franck Ribéry és Willy Sagnol. De Carlo Ancelotti is beszél franciául, rengeteget segítenek. Logikus, hogy minél hamarabb meg szeretnék tanulni németül és az angolom is javítani szeretném, hogy könnyebben része lehessek a csapatnak.

Mi a helyzet a konkurenciaharccal? Mennyi esélyt lát magának?
Tisztában voltam mikor aláírtam a klubhoz, hogy mekkora a konkurencia és hogy mennyi kiváló játékos van itt. De hajtok az edzéseken, hogy meggyőzem az edzőt. Játszani jöttem a Bayernhez, nem a padon ülni.

Azzal, hogy ide igazolt nagyobb esélyt lát jövőre az oroszországi VB-n való szereplésére?
Igen is, és nem is. Nekem elsősorban a BL-ben való szereplés volt a legfontosabb. A Lyon sajnos nem indul jövőre ott. Egy játékos számára az a legfontosabb színpad, ott hívhatja fel magára a válogatott figyelmét és nyilván ezáltal kerülhet ki a VB-re.

Uli Hoeneß már "bejött igazolásként" hivatkozik Önre. Büszke erre?
Extrém boldog vagyok, hogy egy Uli Hoeneß így nyilatkozik rólam. Minden nap, minden héten és minden meccsen azon leszek, hogy a teljesítményemmel megygőzzek mindenkit az ilyen dicséretek jogosságáról.

A játékstílusa hasonlít Auturo Vidaléra. Komoly harc várható az Önök pozícióján?
Már eddig is nagyon sokat figyeltem őt, és most elképesztően sokat tudok majd tanulni tőle. Valóban hasonlít a stílusunk: ő is sokat lép előre és gólokat lő. Már nagyon várom, hogy együtt edzhessünk és játszhassunk - remélhetőleg vele együtt a pályán.

Error: No articles to display

Átigazolási hírek: Szegény Hoffenheimet szivatjuk azért az elmúlt 1 évben. ELőször Rudy,...
szabi90 Dec 16 - 18:55

AKTUÁLIS MECCS: Jó a Müller a háznál :)
Véder Nagyúr Dec 16 - 16:08

Bundesliga: Tegnapi hir,miszerint nyärtol Nagellsmann a dortmund-näl folytatja kb 10 millio...
procee Dec 16 - 10:04

Free Joomla! template by Age Themes