Uli: Costa több pénzt akart

Forditotta: 

Uli Hoeneß ezúttal a Sky-nak adott egy igen őszinte, mondhatni ulis interjút. Ebben elolvashatjuk gondolatait a Neymar-ügy kapcsán és fény derül, hogy pontosan miért és hogyan is távozott Costa.

A legfontosabb gondolatainak összsefoglalója:

A Neymar-ügy: "Igazából sosem hittük volna, hogy ilyen megvalósulhat. Én Neymart nemcsak 222 millióért, de kevesebbért sem igazolnám le, annyira nem olyan jó.
Valóban igaz, korábban megkerestek minket a leigazolása kapcsán (2010-ben) de ott olyan pénzügyi machninációkat láttunk a háttérben, hogy inkább gyorsan távoztunk a tárgyalásokról.

Ezekkel az őrületes összegekkel egy olyan világ bontakozik ki lassan, amiben mi biztos hogy nem akarunk részt venni, remek feladat lesz ebből kivonni magunkat. Hibás megközelítés egyes játékosokat istenként kezelni, mivel nem azok. S ezek a kivásárlási zárdékok sem tetszenek igazán, egyre inkább azt eredményezi, hogy egyes játékosok nem tisztelik a szerződéseiket."

Costa és Dembélé esete: "Azt hiszem a BVB nagyon okosan járt el Dembélé esetében (tudniillik a BVB eltiltotta az edzést szándékosan kihagyó játékost, aki így akarja kikényszeríteni, hogy eladják a Barcanak), igazi nagy klubként erőt kell mutatni.
Vannak olyan játékosok, akik a leigazolásuk után rövid idővel már azt nézik, hogyan kereshetnének több pénzt. A klub felelőssége is, hogy megfelelő személyiséggel bíró játékost szerződtessenek.
Hasonlóan jártuk Costával is, aki rövid idő után már több fizetést akart, noha a teljesítménye messze nem volt olyan jó."

Carloról és az átalakuló csapatról:
"Ancelotti egy nagyszerű edző, az eredményei magukért beszélnek. Most az a feladata, hogy átalakítsa a csapatot, hogy levezényelje a változást. Guardiolának annó nem volt ilyen feladata. Jelenlegi célkitűzésünk, hogy eme átmeneti időszakban bajnokok legyünk, minden egyéb mellette már csak hab lenne a tortán, és ha még integrálni is tudna egy-két fiatalt a csapatba, az fantasztikus lenne."

A BVB megfigyelője, Sven Mislintat kapcsán: A Dortmund egyértelműen jelezte, hogy nem akarnak megválni tőle, ez az ő legitim döntésük, elfogadjuk.
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes