Kahn: Hamarosan a Bayernnek is követnie kell a trendet

Forditotta: 

Oliver Kahn mindig is a "Ami a szívemen, a számon" emberek közé tartozott. A legendás kapus szerint  a Bayern sem kerülheti el a brutális összegekért történő igazolásokat.

"Nem látom okát, hogy a Bayern miért ne az első helyen végezne a szezon végeztével", kezdett bele Kahn. A tendencia azt mutatja, hogy nem fogja semmi megállítani a Bayernt a 28. bajnoki címük felé vezető úton: "Ki tudná velük tartani a lépést 34 játéknapon keresztül? A Dortmund? A Lipcse? A Hoffenheim?", tette fel a kérdést az ex játékos, két nappal a sikerrel vett kupameccs után. Egy kérdés, amely minden Bundesliga iránt érdeklődő embert foglalkoztat a pénteki szezonkezdettel induló szezonban.
Emellett a ZDF szakértőjeként dolgozó Olli abból indul ki, hogy bár Carlo Ancelotti maga azt nyilatkozta, hogy nem érzi, hogy nőtt volna rajta a nyomás, ő mégis úgy gondolja, hogy a második évében egyfajta megfigyelés alatt fogják tartani az edzőt. Szerinte a mérce a fiatal játékosok integrációja és a Bajnokok Ligája lesz, ahogyan elődjénél, Pep Guardiolánál is. Azzal hosszú távon nem lesznek elégedettek a bajoroknál, hogy a Bundesliga teljes dominanciájuk alatt áll.

A Bayern is ki fogja használni pénzügyi erősségeit

És ha mégsem sikerül az elkövetkezendő szezonban elérni többet? Akkor érkezik el Kahn szerint az az idő, hogy a Bayern is lépni fog és ki fogja használni pénzügyi erősségeit. "Ha a Bayern továbbra is Európa legjobb 3-4 csapata közé akar tartozni, akkor elkerülhetetlen az, hogy valamikor szerepet játsszanak az egészen nagy igazolásokban", jelentette ki Kahn. Szerinte a befektetők nem feltétlen mennek szembe a tradícióval, épp ellenkezőleg, a siker kulcsai lehetnek, ezért az 50+1-es szabály módosításával számol.

222 millió? Nem ez a határ a szupersztároknál

A mindenkit foglalkoztató Neymar-transzfer Kahn szerint a maga nemében abszolút kivételes. Ezen kívül azzal számol az egykori válogatott kapus, hogy nem a 222 millió eurós vételi ár lesz a szupersztároknál a plafon. És hogy szerinte ezek az igazolások tönkreteszik-e a futballt? Kahn Zinedine Zidane egykori, 2001-ben történt 75 milliós átigazolásával húzott párhuzamot, ami akkoriban szintén nagy visszhangnak örvendett: "Nem tűnt úgy, hogy akkoriban ez az átigazolási összeg ártott volna a futballnak."

Végezetül a saját jövőjével kapcsolatban csak szűkszavúan nyilatkozott: "Ősszel összeülünk a jelenlegi munkaadómmal, a ZDF-fel és meglátjuk merre tovább." Hogy valamikor készen áll-e visszatérni a Bayernhez? "Mindent a maga idejében", zárta Kahn.
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes