ANCELOTTI: Igyekszem beépíteni a fiatalokat, de...

Forditotta: 
A frissen elkészült  utánpótlásközpont átadásán Hoeneß egyértelmű üzenetet fogalmazott meg a futballvilág felé. Az őrült átigazolási összegek helyett az utánpótlásra kell koncentrálni, és tehetségeket beépíteni a csapatba. Legalábbis a Bayern ezt az utat tervezi választani.

Az újságírók természetesen kíváncsiak voltak, mit szól ehhez az irányelvhez Carlo Ancelotti. Az ő reakcióit olvashatjátok:

  • „Az akadémia tényleg jó válasz az őrült átigazolási árakra. Célja, hogy az akadémiáról profi játékosokat képezzünk az első számú csapatba.”
  • „Vannak 18 év alatti tehetségek, de egy európai topklubba nem olyan egyszerű őket integrálni. Nehéz megadni a játéklehetőséget, mellette meg a várt eredményeket elérni. Egy fiatal játékosnak, aki a Bayernben játszik, tényleg nagyon nagy tehetségnek kell lennie. Ugyanilyen nehéz a Realnál és a Barcanál is. Annyi játékpercet adni, amivel fejlődnek is.”
  • „Kalle és Uli jól és érthetően elmagyarázták a stratégiát, és igyekszem is az utánpótlásból játékosokat beépíteni. Minden edzésen részt vesznek, viszont a következő lépés már nem olyan egyszerű. Ehhez időre van szükség.”
  • „Vannak játékosok, akiknek lehet jövőjük itt. Früchtl, Friedl, Götze és Tillman már az AudiKupán is játszottak. Aztán az U19-esek Evina, Mai és Zylla … De ebben a korban soha nem tudhatjuk, milyen irányba fejlődnek tovább.”
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes