Hitzfeld: "A Bayernnek szüksége van Müllerre."

Forditotta: 


Pár napja Müller nyilatkozatától hangos a sajót, melyben a támadó frusztráltságának adott hangot, amiért az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kap.

Mint tudjuk, a szombati, Werder Bremen elleni idegenbeli bajnokin némi meglepetésre Carlo Ancelotti imsét kihagyta a kezdőből Thomast, helyette Thiago került be a tizenegybe. A meccs után ezzel kapcsolatban nem tetszését fejezte ki:

„Nem tudom pontosan, milyen kvalitások számítanak az edzőnek. Úgy látszik, az enyéim nem igazán.” 

Hitzfeldet elsősorban erről az esetről faggatta a TZ:

Herr Hitzfeld, mik az első benyomásai az idei Bayernt illetően?
Jól kezdtek. A szezonkezdés a legfontosabb egy csapat számára. Ha ez folyamatos, akkor továbbfejlődik a játék is, így biztonságot ad a soron következő feladatokhoz. Mindent összevetve a Bayernnél egy sikeres rajtról beszélhetünk.

100%-os a csapat ?
Természetesen nem, még korai szakaszban vagyunk. A játékban és a védekezésben még van mit javítani, de ez majd fejlődik, ahogy nő a bajnokik száma. Ezekhez a dolgokhoz idő kell, és nem szabad kapkodni.

Ami a játékosokat illeti, elégedett lehet Ancelotti?
Határozottan. Minden új igazolással erősödtek. Az újak egyből effektívek voltak és az edző rotációs elve is életbe léphetett. Ez az ő filozófiája és az előző szezonjait is így kezelte. Minőségi játékosok ültet a padra, a név nem számít. A rotációval erőt tud spórolni, melyet később nagy meccseken kamatoztat.

Müller ettől nem igazán van lenyűgözve…
Nem látok semmi kivetni valót Thomas mondandójában, az ő szavai mindig aranyat érnek. Nem volt benne semmi konfliktusgeneráló. Teljesen normális érzés, ha az ember nem játszik.

Nem igazán hangzott elégedettnek…
A jelenlegi helyzettel biztos, hogy ő sem elégedett. Thomasnak a teljesítmény fontos, elvégre világbajnok és nagy elvárásai vannak. A Bayernnek egyszerűen szüksége van rá. A klubnál Müller egy kulcsfigura és a szurkolók is imádják. Meggyőződésem, hogy vissza fogja kapni a bizalmat.

Louis van Gaal régebben azt gondolta, hogy Müllernek mindig játszani kell. Önnél is ez lenne a helyzet?
Én is rotáltam és nem mindig játszattam a játékosokat. Nyilvánvalóan ezzel nem volt mindenki elégedett. De ez teljesen normális. A Bayern előtt még sok meccs áll, Thomas biztosan fog lehetőségeket kapni.

Az ilyen a „lázadások”, jiszólások nem okozhatnak károkat?
Kisebb összezörrenések mindig lesznek. De ezeket nem szabad eltúlozni és túlzásokba esni. Teljesen normális Ancelotti elve, ami tavaly is működött. Nem látom okát, hogy ez a kijelentés bárkit aggályokkal töltsön el.

Inkább hallgatnia kéne Müllernek ilyenkor?
Ha nem kezdő, akkor nem fogja azt mondani, hogy boldog. Egy őszinte ember és kimondja amit gondol. Ennek kellene nekünk is örülni.
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes