LEWA: Ha nem sérülök le, akkor meg lehetett volna BL-döntő

Forditotta:  Huzina Patrik
Az ESPN újságírója nem rég egy vacsora keretében kapta mikrofonvégre Lewandowskit, aki a magas sajátosan őszinte és önbizalomhiányban nem szenvedő stílusában válaszolt a kérdésekre. Íme:

ESPN: Mit gondolsz a Bayern első szenonjáról (2016-17) Ancelotti alatt?
Lewa: Szerintem elég jól játszottunk az előző szezonban. A sérülésem nélkül a Bajnokok Ligájában is jó esélyünk lett volna elérni a döntőt. [Lewandowski kihagyta a Real elleni első mérkézőst] Ha 100%-os állapotomban tudtam volna játszani Madriban úgy gondolom elérjük az elődöntőt és kitudja talán meg is nyertük volna a sorozatot.

ESPN: Elég rossz startot vettetek ebben a szezonba, igaz megnyertétek a szuperkupát de most 5 pontos hátrányban vagytok a Dortmund mögött és kikaptatok a PSG-től idegenben. Ancelotti elhagyta a csapatot és Jupp Heynckes visszatért. Most előre tekintve mik az elvárásaid?
Lewa: Csak most kezdődik számunkra a szezon, új kihívás az új edzővel. Nyilván nem egyszerű közben edzőt válltani, de mostantól rá kell kapcsolnunk. 5 pontos hátrányban vagyunk igen, de még nagyon sok mérkőzés van hátra a szezonból. A Bajnokok Ligájában azon kell dolgozzunk, hogy sikerüljön a továbbjutás, az utolsó pillanatig kell a 100%. Kitudja? Talán megnyerjük a Bundesligát és a Bajnokok Ligáját is.

ESPN: Mit gondolsz Rummenigge nyilatkozatáról amiben arra célzott, hogy a te "álomklubod" a Real Madrid?
Lewa: Talán megkérdezhetnéd, hogy miért mondta azt amit mondott. Nem tudom, hogy ő valóban mondott-e ilyet és hol mondott ilyet. Fontos lehet, hogy milyen kaliberű újság hozta azt le.

ESPN: Az előző szezonban nagyon kritikus voltál az Aranylabda szavazás folyamatával kapcsolatban. Viccesnek nevezted az egészet miután nem sikerült a legjobb háromba bekerülni. Miért?
Lewa: Csak az első három hely számít. Ezért voltam az előző évben - hogy is mondjam - lesokkolva. Ha eléred a Bajnokok Ligájában az elődöntőt és egy csomó gólt lősz a Bundesligában és a második vagy a Bajnokok Ligája góllövői közt, azért ez fura. Nem is tudom hanyadik helyen végeztem végül, de úgy gondolom ez egy picit vicces.

ESPN: Az Aranylabda különösen fontos számodra?
Lewa: Nem, nem mondanám. A Bayernnel való sikeresség, főleg a Bajnokok Ligájában sokkal fontosabb. Ha megnyerjük a Bundesligát és elérjük a BL döntőt akkor majd újra beszélgethettünk ezzel kapcsolatban.

ESPN: A vitrined tele van német trófeákkal és gólkirályi címekkel. De még csak egy BL döntőt játszottál és azt elveszítetted. A személyes célod a még mindig annak a megnyerése?
Lewa: Igen, miután már nagyon sok Bundesligát és Német Kupát nyetél, elkezdesz gondolkozni más címekben. Az előző szezonban csalódottak voltunk mert tudtuk, hogy jól játszunk, de az elit ligában már 1-2 rossz perc is elég a kieséshez.

ESPN: Mielőtt a Dortmundba igazoltál 2010-ben a Blackburn Rovers is érdeklődött irántad. Ha oda igazolsz a karriered egy teljesen más irányba haladt volna. Mi állított meg, hogy Angliába menj?
Lewa: Az izlandi vulkánkitörés miatt (Eyjafjallajokull) nem tudtam odarepülni, így nem is tudtam megismerni a klubot és a várost. Ez talán közrejátszott abban, hogy végül a Dortmund lett a első választásom. Lehet épp ezen a látogatáson múlott, nem tudom.

ESPN: Lengyelország sikeresen kvalifikálta magát a 2018-as Világbajnokságra. Mennyi esélyt adsz a nemzettednek Oroszországban?
Lewa: Nehéz ezt megmondani. Ebben a pillanatban jó csapatunk van, nagyon sok jó játékossal. Sokszor fociztunk remekül, nagy potenciál van bennünk, de nagyon sok dolog van amit jobban kellene csinálnunk. Most várnunk és meglátjuk, kik lesznek az ellenfeleink a csoportkörökben.

ESPN: Az előző héten befejezted a diplomamunkád, és megkaptad a diplomát. Mi motivált, hogy folytasd a tanulást a foci mellett?
Lewa: Ez még 10 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az első lépéseimet tettem a gimnázium után. Az első év után aztán már nem volt sok időm a dologra, ezért is tartott eddig. De anyukám mindig bíztatott, hogy "ha megtudod csinálni, akkor igenis próbáld befejezni". És szépen lépésről lépésre kell építkezzek.
Most sikerült végre befejeznem. Nagyon örülök, mert majd elmondhatom a gyerekeimnek: Apátok nem csak focizott de mellette ezt is csinálta.

 
Átigazolási hírek: Lewa testbeszéde érdekes volt tegnap. Kissé morcos lehetett, rugdosott, dekoncentralt...
Atesz12 Mar 19 - 14:41

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

AKTUÁLIS MECCS: Még a Hamburg ellen, igen. Talán a válogatott szünet után...
mia san mia Mar 19 - 12:43

Free Joomla! template by Age Themes