Hummels: "A kommunikáció okozta Ancelotti vesztét"

Forditotta: 

Hummels a Bildnek adott interjújában mesélt a Bayernben betöltött szerepéről, Heynckesről és elmondta azt is, mi volt a probléma Ancelottival.

Az ötös a mezszámod, amit Franz Beckenbauer is viselt. Szereted mikor vele hasonlítják össze?
Nagy megtiszteltetés az ilyesfajta összehasonlítás, és hízelgő mikor ezeket hallom. De legfőképp a labdát szeretem járatni és azzal aktív lenni. Sokan hívnak Liberónak is.

És hogy hangzik a „modern Beckenbauer”?
Nem vitázom ezzel. Mint mondtam, nagyon jól esnek ezek a szavak. Nem láttam őt sokat focizni, ahhoz, hogy párhuzamot vonhassak le.

Jupp nagyobb figyelmet szentel arra, hogy több szerepe legyen a támadásokban és a labdakihozatalokban?
Igen, többször beszéltem vele erről. Ez tetszik nekem, mivel szeretem, ha aktívan részt tudok venni a játékban. Mióta Heynckes itt van, sokkal nagyobb felelősség van rajtam és magabiztosabb is lettem a labdatartásban. Mostanság többet gyakoroljuk/tanuljuk a helyezkedéseket.

Mi a titka a sikernek Juppnál?
A fegyelem és a tiszta struktúra, illetve, hogy újra jó hangulatot hozott az edzésekre. Jupp egy közvetlen ember, szemtől szembe őszintén elmondja a véleményét a játékosoknak, legyen az bármilyen kritika. Nekem is hosszan boncolgatta, hogy mit is vár tőlem, és mindemelett elmondta, hogy min változtassak. Ezáltal én is nyitottabb vagyok, ami nagyszerű dolog.

Nem túl idős 72 évesen?
Nem. Egyáltalán nem. Tele van energiával és nagyon dinamikus. Látjuk, milyen elánnal végzi munkáját és ekkor bizonyosodsz meg róla, hogy milyen ember kezei alatt dolgozol.

Melyik edző lenne az ideális a Bayern számára?
Juppnak van 4-5 taktikai rendszere, amiket tud, ismer és használ. Ez működőképes. Azonban máshonnan is meg tudom közelíteni a dolgot. Fontos, hogy német edző legyen a kispadon. Szeretnék honfitársat edzőként.

A fiatalabb trénerekről mi a véleményed? Tuchel? Nagelsmann?
Tuchelről most még nem szeretnék nyilatkozni. Akkor véleményezném, ha valami hivatalossá válik. A Hoffenheim edzője pedig csak 2 évvel idősebb nálam. Mondjuk semmi sem lehetetlen.

Mit tapasztaltál Ancelotti irányítása alatt?
Sok sporttárssal beszélgettem, akik korábban az ő kezei alatt futballoztak. Mindenki örült és büszke volt, hogy ő az edzője és többször el is mondták: „Soha nem fogsz hasonlót tapasztalni, mint vele, élvezd ki!” Úgy gondolom, a nyelv fontos szerepett játszott a dologban. Egy edző munkájában fontos hogy tudjon velünk kommunikálni, ami valahogy nem sikerült úgy neki, mint a korábbi klubjainál.

Mi a helyzet most a csapattal?
Nem szerepeltünk jól korábban a nagy európai csapatok ellen. Néhány hete nem gondoltam volna, hogy vezetni fogjuk a bajnokságot. Fejlődnünk kell… Nem csak a Bundesligában, hanem nemzetközi szinten is.

A PSG a legnagyobb esélyes a BL győzelemre?
Egyike, igen. Nem akarok még a szezon ilyen korai szakaszában messzemenő következtetéseket levonni, hogy azt mondhassam, hogy ők a legesélyesebbek. Mellettük még azért ott a Real, a Barca és a City is.
Átigazolási hírek: Na megjött a Boateng pletyka is. Sejtettem, hogy ő lesz...
mia san mia Mar 22 - 20:47

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes