Uli-beszéd: "Nem Párizs vagy Manchester az ellenfelünk, hanem Katar"

Forditotta: 

Az idei közgyűlés sem maradhatott el a klub elnökének, Uli Hoeneßnek a beszéde nélkül. A korábban inkább erélyesebb stílusáról ismert Uli ezúttal inkább egy érzelmesebb beszéddel készült a család, a boldogság köré szőve mondandóját. De nyilván nem ment el szó nélkül a sportszakmai témák mellett sem. Alább az ő beszédének kivonatát olvashatjátok:

"Először is két részre szeretném osztani a mondanivalóm. Mindenek előtt köszönetet szeretnék mondani azért, hogy itt lehetek. Az Önnök szavazata nélkül ma nem állhatnék itt (óriási üdvrivalgás a teremben) ... Különösen büszke vagyok arra, hogy Manuel Neuer és Ribéry ma köztünk van (a többiek a meccsre készülve nem lehettek ott). Ez különös örömmel tölt el, mert ilyenkor látom, hogy igazi család vagyunk. Látom azt amikor a futballistáink kosárcsapatunk meccseire járnak és fordítva, nekem ezt jelenti a családias légkör, ami a klubunk lényege.

Pár héttel ezelőtt nem lett volna ennyire jó a légkör itt. A Dortmund előttünk állt, és komoly vereséget mért ránk a PSG. Az az este volt ami felébresztette ezt a klubot. Azóta sikerült megoldani a helyzetet, kilenc meccsből kilencet megnyertünk. Pedig a médiában olyanokat olvashattunk, hogy eljött az őrségváltás ideje, a Bayern kiszolgált, meg hogy nem modern edzőtt igazolt, és így tovább.
Jupp Heynckes viszont megmutatta, hogy fegyelemmel és példás viselkedéssel hova lehet jutni, elképesztő volt megélni, mekkora eredmény- és hangulatváltozást hozott a csapatba. De ehhez Brazzo is hozzájárult, az ő személyisége és szorgalma sokat jelentett.

Az a párizsi este sokat jelentett, Karl-Heinz és én is újra "egymásra találtunk" a munkában, ugyanis bevallom, nem volt egyszerű miután kijöttem a börtönből, nem volt egyszerű visszailleszkedni. De most már ismét jó a közös munka

Szinte nyugdíjas csapat vagyunk így a vezetőségben, plusz Müller-Wohlfahrt dokival, de még mindig 100%-on pörög az agyunk, ez a lényeg. A jövőben is arra fogunk törekedni, hogy a lejető legjobbat tegyük ezért a klubért. Csak tudják, manapság már nem egy-egy klub ellen kell győznünk, hanem egész országokkal szemben. Nem Párizs vagy Manchester az ellenfelünk hanem Katar. Ha kicsit rákapcsoln Dhabi vagy Katar az hirtelen plusz 100 millió eurót jelent, ezt a tempót nem tudjuk felvenni. Ezért oda kell figyelnünk, kreatívnak kell lenni, hogy versenyképesek legyünk.

Majd nézzük meg, kik jönnek ki az utánpótlás centrumból 2-3 év múlva. A klub jó állapotban van, ismét, minden szép. Ennek ellenére sosem vagyunk elégedettek, pedig néha azt is kellene. Én ma így állok előttetek, elégedetten. Néha úgy gondolom, egy kicsit kevesebb sportszakmai sikerrel de egyben kevesebb háborúval Szíriában nem is lenne olyan rossz. Kösznöm szépen!"


Érdemes még elolvasni:
>> Kalle-beszéde
>> Pénzügyi beszámoló 


AKTUÁLIS MECCS: Sima meccs, csak így tovább! Kimmichnek be kellet volna sárgulni...
Kozi31 Feb 20 - 21:42

Bajnokok Ligája: A Spurs jobb csapat jelenleg mint a Juve. Aki Torinóban...
Kozi31 Feb 15 - 7:49

Átigazolási hírek: Vidalt szerintem nem is feltétlenül kell eladni, az utóbbi pár...
szabi90 Feb 13 - 16:22

Free Joomla! template by Age Themes