Javi: "Mindegy, hogy védő vagy középpályás vagyok."

Forditotta: 

Az fcbayern.com ezúttal Javi Martínezt kapta mikrofonvégre, megtudhatjuk mit gondol jelenlegi pozíciójáról, illetve hogy milyen érzés volt először csapatkapitányként pályára lépni.

FCB: A Gladbach ellen viselted először a kapitányi szalagot. Mikor értesültél róla, hogy te leszel a csapatkapitány?
Javi: A meccs előtt mondta az edző, hogy Jerome nem tud játszani. Így hirtelen én lettem az akkori keret legtapasztaltabb játékosa és megkaptam a szalagot. Szuper volt! Nagy megtiszteltetés, hogy én lehettem az első spanyol csk a Bayernben. Soha nem fogom elfelejteni.

 - Másképp játszik az ember , ha  ő viseli a szalagot?
-Nem igazán. Az egyetlen dolog, ami más volt, mint eddig, hogy én választottam térfelet. A meccs közben semmi más különbség nem volt. Sokat beszéltem a csapattársaimmal, segítettem nekik és lelkesítettem őket, ami egyébként teljesen normális számomra.

- Sajnos nem ünnepelhettél a friss csapatkapitányként…
Kemény meccs volt, mint általában szokott is lenni a Gladbach ellen. Nem játszottunk a legjobban. A támadósorunk pl. mem volt megfelelő a hiányzók miatt, ami nyomot is hagyott. Ennek ellenére küzdöttünk és próbáltuk legalább döntetlenre lehozni a meccset. De nem így lett. Tanulnunk kell a hibánkból és folytatni a munkát.

- Mindeközben a 6. éved töltöd a Münchenben. Automatikusan több így a felelősségvállalás?
- 29 éves vagyok és 11 éve profi szinten futballozok. nyilván megpróbál az ember segíteni a fiatalabbaknak, tapasztalatokat átadni. Úgy gondolom ez a normális. De ezzel nem vagyok egyedül. Vannak játékosok akik még régebb óta vannak itt, mint pl: Neuer, Müller, Ribery, Robben és Boateng.

- Mióta Jupp visszatért, újra a középpályán játszol, milyen érzés, hogy visszatérhettél ide?
-Örülök ennek a pozíciónak. Nagyon jól érzem itt  magam. Karrierem nagy részét ott játszottam, és most úgy is érzem magam, mint aki soha nem volt védő, csak védekező középpályás.

- 4 évet futballoztál középső védőként. Nem volt gond újra megváltoztatni a játékstílusod?
- Nem. Természetesen néhány dolog különbözik, de pár edzés után visszarázódtam. A csapattársak sokat segítettek. Legtöbbször nálunk a labda, mi támadunk. Ez a különbség, ha valaki a középpályán vagy a védelemben játszik. Mindkét szerepben sokat kell labda nélkül mozogni, és a cél, hogy az ellenfél támadását megakadályozzuk.

- Mégis úgy hangzik, hogy szívesebben vagy akkor védekező középpályás…
-Igazábó nem tudom eldönteni. Mindkét pozícióban jól érzem magam és passzol is a tulajdonságaimhoz. Inkább azt mondanám: Csapatjátékos vagyok, aki a csapatnak akar segíteni, ahol éppen szükség van rám.

Bajnokok Ligája: Osztom a többség véleményét. A bajnokikon játszon Neuer a VB...
Kozi31 Apr 22 - 19:54

AKTUÁLIS MECCS: Én személy szerint kicsit tartalékosabbra vettem volna a mai kezdőt,...
Gronk Apr 21 - 13:25

Átigazolási hírek: Hát kapus nem kell szerintem és 5 Mio nal többet...
jasw Apr 21 - 9:40

Free Joomla! template by Age Themes