Martínez: Másként látom a világot

Forditotta: 

Az fcb.de nagy interjújának második részében Javi az apai örömökről mesélt, illetve Jupp Heynckesről és az idén hátralévő feladatokról.

A szezonban pár próbát már ki kellett  állnod: Glasgowban a Celtic ellen egy erős vérzéssel járó felrepedt szemöldök, előtte pár héttel egy vállsérülés. Vannak még gondok a válladdal?
A vállsérülés nem volt súlyos, viszont annál fájdalmasabb. Azt követően volt, hogy fájdalmakkal léptem pályára, sőt néha fájdalomcsillapítókkal. Annyira vészes nem volt, előfordul az ilyen a fociban.

A fiad, Luca időközben 1 éves lett. Apaként még fájdalmasabbak a sérülések?
A sérülés egy dolog, de tudod mi volt a legrosszabb a vállsérülésben? Az, hogy azokban a hetekben nem vehettem Lucat a karomba. Nehéz időszak volt számomra.

Hogyan változtatta meg az életed a kisfiad születése?
Minden téren más lett. Másként tekintek az életre, másként látom a világot. Luca a legfontosabb számomra, minden körülötte forog. Az édesapák és édesanyák biztosan értik miről beszélek. Érzem, hogy felelős vagyok érte. Ha valaki például megkérdezné, hogy ejtőernyőznék-e, Luca születése előtt biztos azt mondtam volna: mindenképp! Most viszont az ilyen dolgokat kétszer is meg kell gondolnom. Luca miatt. Mi lenne vele, ha velem valami történne?

Mekkora hatással van Jupp Heynckes a pályafutásodra?
Döntő mértékben befolyásolta a karrierem. Bilbaoban játszottam, nagyszerű klub, számomra a legkülönlegesebb a világon, mert csak abból a régióból származó futballistákra épít. Jupp Heynckes viszont nagyon keményen megküzdött azért, hogy Münchenbe igazoljak.

Milyen volt számodra a visszatérése?
Senki nem tudhatta, hogy a 4 év kihagyás mit tett Juppal. Én most már tudom: ugyanolyan maradt. Ugyanaz a személyisége, még mindig pontosan tudja mikor kell szorosabbra venni a gyeplőt. A nagy különbség, hogy sokkal jobban megértem, mint korábban, hiszen azóta jobb lett a némettudásom (nevet).

Jupp visszatért és sorozatban 9 mérkőzést nyertetek. Mit tett veletek?
Nagyon jó edzéseink vannak. Kiállunk érte és ő pedig értünk. Így kell folytatnunk is. Még csak november van és minden megváltozhat még. A futballban gyorsan megtörténhet, sok példa van rá. Koncentráltnak kell maradnunk és minden nap keményen dolgoznunk.

A következő ellenfél szombaton a Hannover. Miként várod a meccset, pláne a Gladbach elleni vereség után?
Természetesen fontos mérkőzés. Koncentráltan kell pályára lépnünk és az elejétől nyomást kell gyakorolnunk. A győzelem nagyon fontos lenne számunkra.

Ezt követi a Bajnokok Ligája, a Párizs elleni újabb felvonás. Milyen szinten gondolsz már erre a meccsre?
Csak a Hannover ellenire gondolok. Majd azután gondolkodom a Párizs ellenin. Úgy gondolom, hogy ez is a siker egyik kulcsa. Meccsről meccsre kell gondolkoznunk, különben nem tudsz 100%-osan odafigyelni.

Lehetséges még a csoportelsőség?
Nagyon nehéz feladat. 4 gólos különbséggel kell legyőznünk a PSG-t. De mi vagyunk a Bayern, harcolni fogunk és mindent beleadni! Nem tudom, hogy egyáltalán fontos-e, hogy elsők legyünk. A kijevi döntő a célunk, ahhoz pedig minden ellenfelet le kell győznünk jövőre. Mindegy, hogy most elsők vagy másodikak leszünk.

Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes