Csapatszellemmel nyersz BL-t, nem szupersztárokkal

Forditotta: 

A kedden 20:45-kor kezdődő presztízsmeccs (Bayern-PSG, M4 élőben) előtti sajtótájékoztatón Coman, Süle és Heynckes válaszolt az újságírók kérdéseire:


HEYNCKES:
 • Nem szeretnék a múltról beszélgetni, minden edzőnek megvan a maga filózófiája, hogy szeretné a futballt játszatni, illetve hogy hogyan kell egy csapatot irányítani. Nagyon pozitív a hangulat és nem csak a csapaton belül. Ebből kell erőt, motivációt és kedvet merítenünk. Ha látták az Anderlecht és a Gladbach elleni két félidőt, akkor észrevehetik, hogy milyen fejlődésen mentünk keresztül. A Hannover meccs előtt végre újra normális edzésünk volt, amit a hétvégén kamatoztatni is tudtunk. Néhány sérultünk visszatért. Voltak kisebb problémáink, mivel a támadásoknál sokat kellett improvizálnom a sérültek miatt. Müllerrel és Riberyvel újra visszakaptam két topjátékost.
 • Ha a csoportban (pontszámok, gólok) ugyanúgy állnánk, azt mondhatnám, hogy a csoportgyőzelemről szól a holnapi meccs. De mivel ez nem így van, így nem vagyunk elbizakodottak, inkább a presztízsről szól. Azaz el akarjuk felejtetni az első mérkőzést, illetve meg kell mutatnunk, hogy egy szinten vagyunk azzal a csapattal, amely tavaly fél milliárd eurót invesztált csapatába. Bizakodó vagyok, hogy egy kellemes estét szerzünk a szurkolóknak és bebizonyítjuk, hogy Európa topklubjai közé tartozunk.
 • A foci fejlődése nagyon fegyorsult. Egyre nehezebb lesz minden, ahogy a politikai helyzet is. Ettől azonban ezek a csapatok még nem lesznek BL győztesek. Szükség van topjátékosokra, de a csapatnak muszáj homogénnek lennie. Egymással megértőnek lenni, és kölcsönös tiszteletet kell tanusítani. Azt gondolom, akik ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek, azok nyerik a Bajnokok Ligáját. Csapatszellemmel nyered meg, nem csak szupersztárokkal.
 • Természetesen van pszichológiai szerepe a 3:0-ás párizsi vereségnek, de a holnapi még nem a nyolcaddöntőből való továbbjutásról szól. A döntő az lesz, hogy a csapat februárban, márciusban, áprilisban és májusban fitt legyen és az automatizmusok muködjenek. Kedden győzni akarunk, és jól játszani, amellett, hogy egy remek csapat és egy kiváló edző áll a másik oldalon.
 • Coman már megmutatta mekkora tehetség, hogy milyen gyors és láthattuk, hogy a Lipcse ellen hányszor szabálytalankodtak ellene. Sokat fejlődött az utóbbi időben. El kell fogadnunk és tisztelnünk kell a játékosok teljesítményét, főleg azokét, akik még nem tudnak olyan jól németül. Tolissora is ez igaz. Udvarias és tisztelettudó ember Coman és hatalmas potenciál van benne, amit még tökéletesítenie kell. Fontos a játékos személyisége is. Mivel a francia még fiatal sokat kell elérnie, de azt gondolom képes lehet Riberyt pótolni.
 • James Kolumbiában hős és most boldog, hogy az edzője beszéli az anyanyelvét. Egyre jobban beilleszkedik itt is. Látható, hisz egyre jobban érzi magát, ami a játékán is látszik. A hiányosságait is igyekszik pótolni. Ha holnap egészségesen jön az edzésre, játszani fog.
 • Ribery 3-4 hete még nem végzett teljes csapatedzést, de a múlt héten igen. Hétvégén kerettag volt és néhány percet is kapott. Ilyet nem szoktam csinálni, mivel legalább 20 percre küldök pályára valakit. De Francknak ígéretet tettem, mert mindenképp játszani akart és ennek a pár percnek is örült. Holnap ott lesz a keretben, de Müller helyzetétől függ, hogy fogom a kezdőt felküldeni a pályára. Comannak vannak kisebb panaszai, meglátjuk, hogy képes lesz-e játszani. Csak olyanok fognak focizni, akinél nem áll fent a kockázat veszélye.

COMAN:
 • Ancelottival soha nem volt gondom, ismertem őt már korábban is.
 • Jupp azt mondta nekem, hogy segítenem kell a csapatot és mindent meg kell tennem ezért. Újra formába lendültem és igyekszem a legjobb tudásom nyújtani.
 • Ez nem személyes ügy a PSG-vel, csak szeretnénk üzenetet küldeni egész Európának, hogy a Bayern BL-t akar nyerni.

SÜLE:
 • Csak az edző tudja megválaszolni azt, hogy játszom-e holnap. Én készen állok. Ezek a meccsek, mint a holnapi, az olyan mérkőzések, amire mindenki vágyik. Hummelstől és 
  Boatengtől sokat tanulok, akikkel öröm futballozni. Azt gondolom, hogy az edző elégedett velem.
 • Az első meccs szomorúra sikeredett, ezért holnap szilárdabban és koncentráltabban kell védekeznünk. Párizsban korán hátrányba kerultünk, kevés dolog sikerült azon az estén. Jupp irányítása alatt azonban sokat fejlődtünk, így nincs mitől félnünk a PSG ellen.
Átigazolási hírek: Nyugi. Ebben a kérdésben a Bayern dönt. Ok, eladjuk 150...
rogozsin Feb 23 - 1:49

Bajnokok Ligája: én örülnék neki ha összesorsolnának minket a MU-val. szerintem "simán"...
Véder Nagyúr Feb 22 - 22:05

AKTUÁLIS MECCS: Ez eldőlt az első meccsen szerencsére. Az első félidő nem...
mia san mia Feb 22 - 10:31

Free Joomla! template by Age Themes