JAMES: "A folyamatos játéklehetőség megtette hatását"

Forditotta: 

James a meggyőző, keddi siker után adott interjút tz-nek, melyben a Bayern feltámadásáról beszélt, illetve arról, hogy számára milyen változásokat jelentett Jupp Heynckes érkezése.

James, milyen hatással volt ez a 3:1-es győzelem a csapat önbizalmára?
Nagyon jót tett! Ez a győzelem jókora önbizalommal tölt fel minket a hátralévő feladatokra. Megmutattuk, hogy fel tudjuk venni a harcot egy olyan nagyszerű csapat ellen is, mint a Párizs. Az eredmény megérdemelt.

Két gólban Ön is szerepet vállalt, méghozzá gyönyörű beadásokkal. Elégedett?
Nagyon is! Jelenleg nagyon jól érzem magam itt és ez látható a pályán is. A dolgok, amiket kitűzök magam elé legtöbb esetben sikerülnek is. Ez természetesen azzal is összefüggésben van, hogy az utóbbi időben gyakrabban kaptam lehetőséget. Aktívan hozzá szeretnék járulni a Bayern győzelmeihez.

Úgy tűnik, Jupp Heynckes számít Önre. Érzi az edző bizalmát?
Mindenképp. Mindig elmondom: a tehetség és az aktuális forma egy dolog, de a folyamatosság ugyanolyan fontos a pályán. Emellett, olyan nagyszerű játékosok, mint amilyenek itt vannak egy két dolgot megkönnyítenek az ember életében. Boldog vagyok.

Párizsban 0:3, majd nyolc héttel később 3:1, revans Münchenben. Mivel magyarázná ezt a radikális változást?
Pár héttel ezelőtt elkezdtünk egy nagyszerű szériát, amely önbizalommal töltött el minket. Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek a pályán és nem hagyjuk elbizonytalanítani magunk. Normális, hogy egy szezon során kisebb-nagyobb hullámvölgybe kerül, de fontos, hogy azon légy, hogy kilábalj belőle és ne veszítsd el a hited. Láthatták a PSG ellen is, hogy milyen helyzetben vagyunk. Biztosak vagyunk a labdával, egyre inkább megszilárdulunk és egyre összetartóbb a csapat. Így is kell folytatunk.

Milyen szerepe van ebben Jupp Heynckesnek? Egy-két interjúban már áradozott az Ön képességeiről és úgy vélte, hogy egy olyan edzőre van szüksége, aki spanyolol kommunikál vele. Igaza van?
Hálás szituáció, ha olyan edzője van, aki beszéli az anyanyelvét. Mindent sokkal könnyebbé tesz, legyen szó akár taktikáról, akár mindennapi dolgokról, amit félreértettem, ő pedig most még egyszer elmagyarázza.

Hétfőn már a nyolcaddöntőket sorsolják. Az ex-klubjával, a Real Madriddal egyelőre nem kerülhetnek össze, hiszen Zidane csapata is másodikként jutott tovább. Megkönnyebbült?
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében nincs könnyű ellenfél. Teljesen mindegy, hogy ki ellen játszunk, két tökéletes napot kell kifognunk és nem engedhetünk meg könnyelműséget. Ezek azok a mérkőzések, amelyek az egész szezonra befolyással vannak.

Akkor a Real majd a negyeddöntőben?
(nevet) Nem lenne rossz. Meglátjuk mi történik.
Átigazolási hírek: Na megjött a Boateng pletyka is. Sejtettem, hogy ő lesz...
mia san mia Mar 22 - 20:47

AKTUÁLIS MECCS: Én sem tudok mást, csak gratulálni a Lipcsének, teljes mértékben...
Szkafi92 Mar 20 - 17:24

Bastian Schweinsteiger: Megszületett Ana Ivanovics és Bastian Schweinsteiger kisfia. Jó egészséget a...
mpali Mar 19 - 13:03

Free Joomla! template by Age Themes